Musik Direkt

Musik Direkt är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Det här är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Ungdomar med motivation, drivkraft, energi och viljan att satsa på en framtid med musik. Vi startar upp med en helg för uttagningar för att sedan komma till deltävling. En jury utser de som går vidare till länsfinalen på stora scenen i Uppsala Konsert & Kongress, de får även vässa sina färdigheter i ett Music Camp, en helg med workshop, seminarier och föreläsningar på Musik i Uppland.

Vinnaren i Uppland går vidare till  att delta i Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla. Men det slutar inte här. Musik Direkt är en tävling som ingår i ett stort internationellt nätverk som heter ”Jeunesses Musicales International”. Vinnaren i Uddevalla får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Så här gick det i Regionfinalen 2017

Funny Ways

Funny Ways Foto: Stefan Lindgren

De som gick vidare till Imagine Sweden Riksfinal blev:
FUNNY WAYS (Simon Dluzewski & Victor Liljeqvist).
Stort grattis! De åker till Riksfinalen i Uddevalla som pågår mellan den 24 och 27 maj.

Det delades ut flera pris under kvällen och de gick till följande akter:
Studiopriset – Blackened Core
Publikens pris (5000 kr på 4Sound) – Funny Ways
P4 Uppland Radiopris – Jonas Olsson

Juryn bestod av Linda Brandemark, Josefin Danielsson, Kamilla Bayrak, Magnus Öberg och Saga Hävermark.

Konferencier var Sanne Jansson.

Resan med Musik Direkt Uppland 2017 har sett ut på följande sätt:

Två uttagningar ägde rum i Hågaby. Sedan följde två deltävlingar,  båda i Uppsala Konsert & Kongress, Sal B. Den 4 och 5 mars hade vi två dagars Music Camp för alla som gått vidare till regionfinalen i Uppland.

Regionfinalen den 2 april i Stora Salen deltog följande akter Diatryma, Theia, Jonas Olsson, Cerefie & Simeon, Valentyne, Malin Lundberg Dovstedt, Blackened Core, Roliga timmen, Josefin Adman, Zack Klockar, Funny Ways. Vinnaren här tog sig vidare till Imagine Sweden Riksfinal som äger rum den 25-27 maj i Uddevalla.

Mer informationscenen sal B

Lokalt arrangeras tävlingen av Musik i Uppland. Här kan man anmäla sig och här finns allt om Musik Direkt senast nytt: www.musikdirekt.com

Projektansvarig för Musik Direkt:
Björn Ekholm Eriksson, 0704-78 44 79, e-post
Jimmy Bergwall, 0706-99 99 08, e-post

Musik i Uppland är medlem i Jeunesses Musicales Sweden

Jeunesses Musicales Sverige är en del av Jeunesses Musicales International, som bland annat står bakom ungdomsverksamheter som World Youth Choir, World Youth Orchestra, ungdomslägren för världsmusik, Ethno samt festivalerna ”Imagine” (i Sverige, Musik Direkt).

www.jmisverige.com

Vinnare i Musik Direkt Uppland 2016 blev Eighth Avenue

  • Vidare till ”Imagine Sweden Riksfinal” i Uddevalla är Eighth Avenue.
  • UNT tittarnas pris: Eighth Avenue
  • P4 radiopris: Spegelbild
  • Publikens pris: Isola
  • Studiopriset: Spegelbild