Imagine Sweden

Imagine (tidigare Musik Direkt) är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Det här är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Jurybedömd musiktävling

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Efter en resa med audition, deltävlingar och workshops så går vinnaren i Uppland vidare till  att delta i Imagine Sweden, Riksfestival i Uddevalla. Men det slutar inte här. Imagine är en tävling som ingår i ett stort internationellt nätverk som heter ”Jeunesses Musicales International”. Vinnaren i Uddevalla får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Tävlingar våren 2018

  • Deltävling 1, lördag 10 februari kl 18.00 i UKK, Sal B
  • Deltävling 2, söndag 11 februari kl 18.00 i UKK, Sal B
  • Regionfinal söndag 25 mars kl 18.00 i UKK, Stora salen
  • Riksfinalen 9-12 maj, Uddevalla

Så gick det i Regionfinalen

Diatryma

Diatryma vinnare i Imagine Sweden

Det blev Diatryma som vann söndagens regionfinal och får representera Uppland i Imagine Sweden Riksfinal! Från audition via deltävlingar och workshops till den slutliga regionfinalen på Stora scenen i Uppsala Konsert & Kongress så blev det Diatryma från Knivsta som får gå vidare till Riksfinal i Uddevalla i maj. Diatryma, består av Alex Härkesjö, WillePersson, Theo Härkesjö, Erik Bashore och Mårten Wahlström.

Fler priser delades ut

Det var en mycket jämn nivå på tävlingen och en stor musikalisk bredd med klassiskt, pop, experimentell rock, singer/songwriter m.m. Och inte minst spred artisterna ut en härlig stämning till publiken. Det  delades ut flera pris under kvällen. Ett studiopris och det tilldelades gruppen Social Elite. Publikens pris (5000 kr på 4Sound) gick till Total Stranger och P4 Uppland Radiopris fick Josefin Adman.

Kvällens konferencier var Sanne Jansson och i juryn satt Josefin Danielsson (juryordförande), Mattias Hammarsten, Andrea Geurtsen, Emil Ingmar, Saga Hävermark, Elias Hall och Ellinor Skagegård.

Tack till alla deltagare och tack till projektledare Jimmy Bergwall och Sylvia Krupke samt Björn Ekholm Eriksson som fick alla i backstage att känna sig bra.

Det här var alla deltagarna i regionfinalen

DJ Arthro, Amandus, No Stress, Total Stranger, Emil & Sofia, The Eternal Daydream, Social Elite, Josefin Adman, Strings Attached, Diatryma, Malin.

Diatryma vann även i Riksfinalen

Mellan den 9-12 maj var det Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla. 17 akter från hela landet gjorde upp i den nationella finalen och det var sju pristagare.

Första priset gick till Diatryma, som från länsfinalen i Uppsala även tog hem första priset i riksfinalen! Akten vinner, förutom äran, att representera Sverige på den Internationella Imaginefestivalen 2019 i Maastrich.

Motiveringen från juryn

Motivering lyder: ”Bländande karisma, professionalism och musikalisk skicklighet. Musiken är originell, detaljrik och energisk med oväntade uttryck. Kommunikation och scennärvaro på hög nivå. En genomtänkt show levereras från början till slut med stor passion och spelglädje. Sveriges fetaste och tyngsta riff-fest.”

Mer om Imagine Sweden

Här kan du läsa mer om Imagine Sweden länk till Imagine Sweden

Musik i Uppland är medlem i Jeunesses Musicales Sweden

Jeunesses Musicales Sverige är en del av Jeunesses Musicales International, som bland annat står bakom ungdomsverksamheter som World Youth Choir, World Youth Orchestra, ungdomslägren för världsmusik, Ethno samt festivalerna Imagine.

www.jmisverige.com

 

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 0706-99 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post