Filip Jers Quartet

Datum:

Plats: Fridegårdsscenen

Biljettinfo: Thomas Björklund tel. 073-969 53 61

Med munspel i huvudrollenFilip Jers Quartet

Lekfullhet och virtuositet, konserterna med Filip Jers Quartet lämnar sällan någon oberörd.

Filip Jers Quartet har förfinat idén med ett möte mellan jazz och traditionella folkmelodier där munspelet spelar huvudrollen. Efter den kritikerrosade debut cd:n då kvartetten tog upp stafettpinnen efter Toots Thielemans tar de nu med sig inspiration av Jan Johansson. På scen visar de en lekfullhet och virtuositet som sällan lämnar någon oberörd. Våren 2014 visade SVT en dokumentärfilm om Filip Jers där kvartetten hade en framträdande roll och deras musik har också spelats flitigt i radion.

Medlemmarna i Filip Jers Quartet

Filip Jers har etablerat sig som en av världens mest betydande artister på sitt instrument och tog som förste munspelare 2011 en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av musikkritikerna i Europa. Filip spelar alla sorters munspel, från det känslosamma kromatiska munspelet via det jordnära bluesmunspelet till det mystiska basmunspelet.

Henrik Hallberg, lyrisk gitarrist som har ett stort melodisinne. Henrik har ett unikt sound och har framträtt med många framstående musiker. Han är även medlem i Elin Larsson Group.

Johan Lindbom, basfantom med en individuell stil. Johan är en eftertraktad basist i jazz och popgenrer och spelar också med Anders Widmark Trio. På senare tid har han brutit ny mark för kontrabasen som melodiinstrument i svensk folkmusik.

Wille Alin är trumslagare med stor dynamik. Med en förkärlek för äldre jazz är Wille verksam i ett flertal jazzgrupper och han spelar även i afrobeatbandet Music is the Weapon.

Arrangörer

Stationen Scen och Konst och Håbo kommun i samarbete med Musik i Uppland.

 

Musikexempel med Filip Jers Quartet från Youtube:

 

Tillbaka