Introspektiv

Datum:

Plats: Konstakademien, Stockholm

Biljettinfo: 200 kr (inkl. serviceavgift)

Köp biljett

Uppsala Kammarsolister

Program

Sally Beamish (f. 1956): Epilogue
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Stråkkvartett nr 14 op 131
Arvo Pärt (f. 1935): Summa, för stråkkvartett
Karl-Erik Welin (1934-1992): Stråkkvartett nr 4 ”Residuo”

Det tidigare annonserade musikstycket med Christofer Elghs kommentar på Beethovens stråkkvartett op 131 kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Inåtvänd Beethoven

I Uppsala Kammarsolisters serie kommenteras Beethovens sena stråkkvartetter med nyskrivna verk av sex svenska kompositörer. Varje konsert i serien bär en kort rubrik som beskriver olika känslolägen i Beethovens musik.

Konsertprogrammet är hopflätat med en intrikat väv, där det djupt personliga möter samhälleliga strömningar och händelser, där historia möter nutid och där musiken får ett helt eget, unikt uttryck. Titeln Introspektiv tar upp den inåtvända sidan, Beethoven var i princip döv på slutet av sitt liv. Här har Sally Beamish skrivit ett stycke som bär mycket tystnad. Programmet innehåller också verk av Arvo Pärt, vars musik ofta har en stillhet i sig. Det tidigare annonserade musikstycket med Christofer Elghs kommentar på Beethovens stråkkvartett op 131 kommer att spelas vid ett senare tillfälle. Det ersätts av Karl-Erik Welins stråkkvartett nr 4 ”Residuo”. Karl-Erik Welin, pianist och kompositör och känd för sina virtuosa och uttrycksfulla tolkningar och sitt ofta avantgardistiska angreppssätt.

Uppsala Kammarsolister

Ensemblens medlemmar består av Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello.

Mer om Uppsala Kammarsolister, klicka här

Arrangörer

Konserten på Konstakademien i Stockholm arrangeras av Musik i Uppland i samarbete med Konstakademien. För information om konsertplatsen och tillgänglighet hänvisas till Konstakdemiens webbplats klicka här

Logotyp Konstakademien Stockholm

Tillbaka