Ny säsong, 2 konsertserier

Musik i Uppland har två abonnemangsserier i Uppsala Konsert & Kongress. Orkesterserie med 10 st konserter med Uppsala Kammarorkester samt ett gästspel i stora salen. En kammarmusikserie med 6 st konserter med Uppsala Kammarsolister.

Orkesterserien 2016-2017 innehåller gäster såsom trumpetmästaren Tine Thing Helseth, världshornisten Radovan Vlatkovic och mästerpianisten Christian Zacharias. Ellen Nisbeth kommer tillbaka som solist i höst och tillsammans med orkestern spelar hon i Uppsala och sen även i Tartu och Tallinn. Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren ska göra Bachs dubbelkonsert sen kommer Norrköpings Symfoniorkester som gästspel med Christian Lindberg på pulten. En festlig trettondagskonsert finns också med i abonnemanget.

Kammarmusikserien satsar på spännande ny musik och på möten i musiken och med litteraturen. Slagverkaren Mika Takehara och Stina Ekblad är några av gästerna. I Sal B skapas en nära kontakt med publiken och på de tre år som Uppsala Kammarsolister har haft serien har publiken stadigt ökat i antal.

Välkommen att möta den levande musiken på egen stol!

Här finns innehållet i de två abonnemangsserierna som pdf

Tillbaka