Storband och folkmusik

Alla tillsammans eller i olika konstellationer. Här möts fantastiska musiker och musik från olika traditioner sammanflätas.

Lena Willemark, Väsen, Norrbotten Big Band och Trio XBild på alla medverkande

Publiken kan vänta sig jazz som möter folkmusik i fina arrangemang av Mats Hålling. Lena Willemark, Väsen, NBB och Trio X ger sig ut i Uppsala län för åtta konserter.

Konserten blir en folkmusikalisk jazzupplevelse. Det blir många olika framföranden och musikinfluenser från olika håll. Konstellationen var på turné i Norrbotten i oktober och då sa Lena Willemark så här i SVT nyheter Norrbotten.

– Det blir en jättehäftig konsert, med en hel del nyskrivet och mycket för den här stora konstellationen. En del av musiken är arrad för storband av Mats Hålling, som också dirigerar. Resultatet är så himla bra! Jag har ju aldrig jobbat med Norrbottensmusiken/ Norrbotten Big Band tidigare men det ska bli superkul världens kanonprojekt vi kommer att spela stark och innerlig och kul musik, säger Lena Willemark. Här är länk till hela intervju

Norrbottens-Kurirens recensent skrev också: ”Någonstans är hela upplägget inte bara bra musikaliskt, utan också genialiskt”.

Nu turnerar de i runtom i Uppland, här är turnédatum och länk till varje konsert i respektive kommun:

Den här produktionen ingår i Musik i Upplands konsertkarusell, turnéer i Uppsala län. De arrangeras i samarbete med kommunerna i länet. Biljetter till konserterna säljs på respektive plats av den lokala arrangören. Möjlighet till förköp och priser varierar mellan olika kommuner.

Även när det gäller tillgänglighet så betonar vi vikten, i våra kontakter, av den fysiska tillgängligheten i konsertlokalen till länets arrangörsföreningar och kommuner som arrangerar konserten.

Tillbaka