Karneval på förskolan

Musikern Mia Kempff skapar ett karnevalståg på din förskola!Mia Kempff

En interaktiv konsert

Med inspiration från Trinidads folkliga karnevaler skapar sångerskan och gitarristen Mia Kempff ett karnevalståg på din förskola. En interaktiv konsert, där alla barnen på förskolan kan medverka genom att vara ute och röra på sig. Om man vill kan man klä ut sig, spela maracas eller bara hänga med i karnevalståget! Karnevalens form gör det möjligt för alla barn att delta på det sätt som de själva tycker är bra, det ska vara sång och spel, men det går också bra att smyga som en tiger på alla fyra, eller klä ut sig till pirat.

Sång och instrument

Repertoaren består av några upphottade klassiker som Lille Katt och Sill i Dill, samt av några låtar med rop- och svarskaraktär. Barnen får göra enkla rytmövningar med handklapp och rytminstrument och till vissa låtar finns enkel koreografi för dem som vill dansa tillsammans.
Eftersom trummor och maracas låter starkt i öronen, så sker karnevalen utomhus. Att spela utomhus gör att ljudnivån aldrig blir för stark, även när alla barn spelar och sjunger för fullt. Instrumenten är preparerade så att de kan användas även när det småregnar. En produktion som är perfekt på våren, sommaren och hösten.

Fungerar som Skapande skola-projekt

Mia kommer gärna till förskolan några dagar innan och gör en timmes workshop för några i personalen som vill lära sig enkla rytmer på trumma så de kan vara med och hjälpa karnevalståget att hålla takten.

Medverkande

Mia Kempff, läs mer om henne och karneval på denna sida.

Fakta

  • Ålder: 2—6 år
  • Publik: max 100 barn
  • Speltid: 45 minuter
  • Bygg och rivtid: 60 respektive 45 minuter
  • Lokal: utomhus på förskolans gård
  • Subventionerat pris vardagar skolor/bibliotek: 3 000 kr + 25 % moms

Boka

Information och bokning gör du till producent Katarina Bonander epost eller telefon 018-17 19 37