A Tribute to Nina Simone

Nina Simone hyllas av tre jazzstjärnor!

Plats: Heby Folkets Hus

Biljettinfo: 150 kr. Förboka på www.hebyfh.se eller tel. 0224-308 35

Tre stjärnor hyllar en fjärde!Nina Simone

Nina Simone – pianist, sångerska, kompositör, medborgarrättsaktivist, förebild

De välkända jazzmusikerna Viktoria Tolstoy, Karin Hammar och Ida Sand, har gått ihop i en hyllning med personliga tolkningar av Nina Simones älskade och odödliga låtar! Som så många andra musiker och artister har de tre svenska stjärnorna inspirerats av den ikoniska, legendariska och egensinniga Nina Simone.

Jazzsångerska och medborgarrättsaktivist

Nina Simone eller snarare Eunice Kathleen Waymon föddes 1933 och hennes dröm var att bli den första svarta kvinnan som fick spela piano i Carnegie Hall. Men rasdiskrimineringen i efterkrigstidens USA satte stopp för det musikaliska underbarnet. Istället blev hon jazz, pop- och soulsångerska på en sliten nattklubbssylta i Atlantic City och tog namnet Nina Simone för att inte skämma ut sin familj. Det blev början på ett av musikhistoriens mest excentriska konstnärskap. Och ett liv som bland annat präglades av Black Power och medborgarrättskamp i USA, depression, våld, missbruk, mental ohälsa och landsflykt till Liberia och Europa.

Nina Simone hade en extrem förmåga att förvandla andras låtar till en personlig erfarenhet och är berömd för klassiker som ”Young, gifted and black”, ”Ain’t got no/I got life”, ”Backlash blues” och ”My baby just cares for me”. Liksom högprofilerade covers som ”Just like a woman”.

Medverkande

Här möts sex fantastiska musiker, alla på sitt eget sätt influerade av Nina Simone. Och det blir en gemensam hyllning med personliga tolkningar av hennes älskade och odödliga låtskatt!

Viktoria Tolstoy sång
Karin Hammar trombon, sång
Ida Sand piano, sång
Max Schultz gitarr
Niklas Fernqvist bas
Fredrik Rundqvist trummor

Arrangörer

Konserten arrangeras i samarbete med Heby Folkets Hus och Heby kommun. För frågor angående konserten kontakta arrangören Heby Folkets Hus tel. 0224-308 35.