Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Älskade stråkkvintetter!

Hem / Konserter / Älskade stråkkvintetter!

Älskade stråkkvintetter!

Söndag 28 november 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Sal B

Biljettpris 180 kr inkl. serviceavg.

Uppsala Kammarsolister

Program

Benjamin Britten 1913-1976: Stråkkvintett f-moll, Phantasy
Johannes Brahms 1833-1897: Stråkkvintett nr 2 G-dur op. 111

Konsertlängd

Ca 1 timme
Obs. Ingen paus

Älskad musik av Britten och Brahms

Uppsala Kammarsolister, presenterar här två älskade stråkkvintetter! Vi får höra musik från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet av två imponerande och betydande tonsättare, en ung Benjamin Britten och en äldre Johannes Brahms.

Ungdomsverk av en artonårig Benjamin Britten

Fantasi är ett ungdomsverk som Britten komponerade under sin studietid vid the Royal College of Music.
Det blev också hans första verk som sändes via BBC år 1933. Ett underbart ungdomsverk av en blott 18-åring, med många olika stämningar och spännande harmonier.

Central person för 1900-talets klassiska musik

Benjamin Britten var brittisk kompositör och dirigent, född i Suffolk 1913. Han var en central person för 1900-talets klassiska musik och producerade en rik uppsättning musikaliska verk, inklusive opera och verk för symfoniorkester och kammarorkester.

Dansant kvintett av Brahms

Johannes Brahms

Johannes Brahms

I Brahms andra stråkkvintett finns både kraft och glädje. Den består av fyra satser och är också dansant stundtals i valstakt. Brahms själv tänkte att den skulle bli hans sista komposition 1890, men inspirationen kom tillbaka och nya verk publicerade fram till 1896 som är året innan han dog.

Klassisk till formen och romantisk till innehållet

Johannes Brahms var tysk tonsättare, pianist och dirigent, född 1833. Om Brahms musik brukar sägas att den är klassisk till formen och romantisk till innehållet. Brahms anses som en av de allra främsta tonsättarna i den västerländska klassiska traditionen och skrev över femtio kammarmusikverk med piano, men bara sju verk för enbart stråkensembler varav två stråkkvintetter.

Uppsala Kammarsolister

Nils-Erik Sparf, violin
Bernt Lysell, violin
Brusk Zanganeh, violin
Ylva-Li Zilliacus, viola
Per Nyström, cello

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som idag består av fem av Sveriges främsta musiker. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Läs mer om Uppsala Kammarsolister här.

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Biljettköp

Biljetter till konserten köps via Tickster.se eller i biljettkassan i Uppsala Konsert & Kongress. Biljettkassan är öppen tisdag-fredag 10.00-14.00, samt 1,5 timme innan konsertstart.

Tillfälliga köpvillkor

Tillfälliga köpvillkor gäller året ut. Vi vill att du stannar hemma om du känner dig sjuk och återlöser då din biljett. Kontakta Uppsala Konsert & Kongress.

Kontakta UKK vid biljettfrågor

Vid frågor kring biljetter, kontakta biljettkassan på Uppsala Konsert & Kongress, telefontid mån-fre 11.00-14.00
Tel. 018-727 90 00
Mejl biljettkassa@ukk.se