Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Beamish och Beethoven

Hem / Konserter / Beamish och Beethoven

Beamish och Beethoven

Torsdag 2 september 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Uppsala Kammarorkester under ledning av chefdirigent Rebecca Miller! Solist: Francisca Skoogh, piano. Musik av Beamish och Beethoven.

Biljettsläpp 16 augusti kl 9.00. Biljettpris: 340 kr (inkl. serviceavgift)

Uppsala Kammarorkester

Rebecca Miller

Rebecca Miller. Foto: Stewen Quigley

Dirigent

Rebecca Miller

Solist

Francisca Skoogh, piano

Program

Sally Beamish: Pianokonsert nr 3 “City Stanzas”
Ludwig van Beethoven: Svit ur Prometheus

Konserttider

Konsertstart 19.00
Konsertslut 20.30
Ingen paus, serveringen håller stängt

Kärt återseende på höstens första orkesterkonsert

Det är glädjande att välkomna Uppsala Kammarorkesters chefdirigent Rebecca Miller till Uppsala igen! Efter en lång period av inställda konserter kan vi nu åter se fram emot konserter i Uppsala Konsert & Kongress.

Äntligen får vi spela det vi utlovat i tidigare program och det tillsammans med Uppsala Kammarorkesters chefdirigent Rebecca Miller! Här med kombinationen Beamish och Beethoven. Beethovens musik fortsätter att inspirera tonsättare världen över. Så var det även för den engelska tonsättaren Sally Beamish med kvällens verk ”City Stanzas” från 2016.

Inspiration från Beethoven

Francisca Skoogh

Francisca Skoogh

Bland annat vrider och vänder Beamish på teman ur Beethovens första pianokonsert. Men kärnan i City Stanzas är stadsmiljön, dock inte i en positiv bemärkelse. Hon se här ”staden” som ett mänsklighetens angrepp på planeten och fler mekanismer som leder till ökningen av klyftan mellan dem som har allt och de som svälter.

Francisca Skoogh

Som solist hör vi Francisca Skoogh en av Sveriges främsta konsertpianister. Hon debuterade vid 13 års ålder med Helsingborgs Symfoniorkester och har fått flera internationella utmärkelser och priser. Bl a det prestigefyllda ”Premier Prix” i både kammarmusik och piano vid Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris och vinnare av svenska Solistpriset. Som solist har hon framträtt med de flesta svenska orkestrar samt orkestrar utomlands.

Prometheus

Planen var att runda av Beethovenåret 2020 med en svit ur Beethovens enda balett Prometheus. Men istället spelar Uppsala Kammarorkester baletten på första konserten 2021. Baletten kretsar kring titanen Prometheus. Uruppförandet skedde 1801 och handlar om hur Prometheus stal elden från gudarna för att ge den till människorna, men tilltaget bestraffades hårt av Olympens gudar.

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress säkerställer ditt besök. Endast 300 st platser tillåts i salen och platserna för dessa har säkra avstånd mellan varje sällskap. Det finns avståndsmarkeringar på golvet där det kan bli köer.

Biljettköp

Biljetter köps via Tickster.se. Biljettkassan i UKK är stängd, men öppnar för biljettköp en timme innan konsertstart.
Tillfälliga köpvillkor gäller. Vi vill att du stannar hemma om du känner dig sjuk och återlöser då din biljett.
Vid frågor kring biljetter, kontakta biljettkassan på Uppsala Konsert & Kongress, telefontid mån-fre 11.00-14.00
Tel. 018-727 90 00
Mejl biljettkassa@ukk.se

Ingen paus

Konserten är utan paus, och serveringen håller stängt.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf , Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad serie konserter, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.