Bernstein

Linnékvintetten och Trio X spelar musik av Bernstein.

Plats: Enåkers bygdegårdsförening

Biljettinfo: Vid frågor kring konserten och biljetter kontakta arrangören på tel. 0708-882893

Linnékvintetten och Trio XLeonard Bernstein

Linnékvintetten bjuder in Trio X till en konsert med pärlor ur Leonard Bernsteins musikskatt.

Med arrangemang för brasskvintett och jazztrio får vi höra flera verk av den amerikanske kompo­sitören, dirigenten, pianisten Leonard Bernstein. Bland hans mest kända verk är musikalen West Side Story från 1957, som var en slags nytolkning av Romeo och Julia. Delar ur denna banbrytande musikal framförs och även musik ur Bernsteins Mass. Denna mässa är ett musikteaterverk, en be­ställning av Jacqueline Kennedy och som uruppfördes 1971.

Leonard Bernstein (1918-1990)

Trio X

Trio X

Leonard Bernstein (1918-1990) amerikansk dirigent i världsklass och pianist samt tonsättare i olika genrer såsom opera, symfonisk musik, musikal och verk för storband, dessutom skrev han musik­pedagogiska böcker. Som dirigent hade han en stor utstrålning och karisma och han hade ett stort engagemang för samhällsfrågor.

Linnékvintetten

Linnékvintetten består av Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Lennart Stevensson, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Anton Svanberg, tuba. Läs mer om Linnékvintetten här.

Trio X

Trio X medlemmar är Lennart Simonsson, piano, Per V. Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor. Läs mer om Trio X här.

Arrangörer

Konserten arrangeras i samarbete med Heby kommun och Enåkers bygdegårdsförening. För frågor angående konserten kontakta arrangören på 0708-882893