Till innehåll på sidan
Linnékvintetten
Konsert

Crusells hornkonsert

Hem / Konserter / Crusells hornkonsert

Crusells hornkonsert

Söndag 23 februari 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Sal B

Linnékvintetten samarbetar med en hornist i världsklass - Annamia Larsson!

200 kr (inkl. serviceavgift)

Linnékvintetten & Annamia Larsson, hornAnnamia Larsson

Vi får höra Crusells hornkonsert för första gången med den nyupptäckta andra satsen. Gästande Annamia Larsson berättar om hornet och spelar Wagners Siegfriedsignal. Vi får även höra henne berätta om valthornet och dess utveckling till ett modernt ventilhorn.

Delar ur programmet

Gilbert Vinter: Hunters moon
Fredrik Högberg: Danser från Helikons källor
Francis Poulenc: Sonata
Olivier Messiaen: Anrop mellan stjärnorna
Bernhard Crusell: ur Tio Musikstycken och Hornkonsert

Bernhard Crusell

Crusell en finlandssvensk klarinettist och tonsättare som levde mellan åren 1775-1838. Hans mest kända kompositioner är verken för klarinett och han var själv en virtuos på instrumentet,  även känd i Europa. Han tonsatte också visor som blev populära under hans samtid. Hans konsert för horn och orkester har varit välkänt sedan länge men ganska nyligen hittades sats 2 efter att varit försvunnen i 200 år. Här får vi höra helheten i arrangemang för horn och brasskvintett.

Annamia Larssson

Den hyllade hornisten Annamia Larsson är sedan 2010 stämledare vid Gävle Symfoniorkester, och hon spelar även i Stockholm Chamber Brass, KammarensembleN och Stockholm Sinfonietta. Annamia har som solist gästat flera orkestrar i Skandinavien och medverkat i festivaler runtom i världen. Under sin anställning vid Kungliga Hovkapellet spelade hon in Wagners Siegfriedsignal som fått stor spridning på YouTube. Se den här 

Linnékvintetten

Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Lennart Stevensson, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon, Alexander Skylvik, tuba. Förutom egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress, så spelar Linnékvintetten med ofta körer och har bl a olika musikprojekt för barn. Ensemblen samarbetar gärna med olika artister och har ofta konserter i kyrksammanhang. Och varje sommar sedan 30 år tillbaka framför ensemblen den uppskattade Tornmusiken från domkyrkans södra torn.