Till innehåll på sidan
Folk- och världsmusikgruppen Kolonien
Konsert

Kolonien

Hem / Konserter / Kolonien

Kolonien

Söndag 1 mars 17:00 | Österbybruks kyrka

Folkmusik med många ingredienser, där samhället och politik har en central roll i texterna.

170 kr. Vid frågor kring konserten kontakta Kerstin Lindgren, 070-817 59 88

Folkmusik med många ingredienser

I Kolonien får vi möta den nya generationens folkmusikvåg med de musikaliska rötterna i svensk folkmusik och med internationella influenser. Sedan debutalbumet som kom ut 2012 har de etablerat sig som en självklar och framträdande del på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen.

Ett familjeband

Folkmusikgruppen Kolonien

Kolonien består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Kolonien har med den svenska folkmusiken som grund ständigt brutit ny mark. Under en turné på Zanzibar fann bandet den karaktäristiska ljudbild som de successivt gjort till sin. Kolonien är ett familjeband som vuxit upp tillsammans, och består av bröderna Arvid och Erik Rask samt kusinen Anna Möller och Mischa Grind.

Intresse för samhället

De startade redan i tonåren – då som protestsångare i den svenska miljörörelsen. Det gemensamma intresset för samhället och politiken har behållit sin centrala plats i musiken. Många turnéer, ytterligare ett framgångsrikt album samt flertalet spännande samarbeten med såväl svenska och internationella artister har etablerat Kolonien som ett av de mest framträdande banden av den nya generationens folkmusikvåg.

Arrangör

Arrangeras av Vänföreningen Österbybruks Herrgård, Dannemorabygdens församling och Östhammars kommun i samarbete med Musik i Uppland.

Låt dig ryckas med till ett smakprov av Kolonien

Här är deras musikvideo till låten Lämnar staden från 2016.