Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarsolister
Konsert

Konsert i julton med Uppsala Kammarsolister

Hem / Konserter / Konsert i julton med Uppsala Kammarsolister

Konsert i julton med Uppsala Kammarsolister

Söndag 12 december 15:00 | Salsta slott

Uppsala Kammarsolister på Salsta slott tillsammans med baryton Jakob Högström. Musik av bland annat Schubert och Bach.

200 kronor. Barn upp till 15 år 50 kronor. Biljetter bokas på info@salsta-slott.se

Jakob Högström, baryton

Jakob Högström
Foto: Annika Falkuggla

Uppsala Kammarsolister med Jakob Högström

Uppsala Kammarsolister bjuder in till en varm konsert i julen och vinterns tecken. Med sig har de baryton Jakob Högström. 

Välkommen till vackra Salsta slott och en konsert som bjuder på ett blandat program i julen och vinterns tecken. På programmet står bland annat Schuberts Winterreise, Bachs Aria ur julkantat BWV 121 och kortare julstycken. Allt inramat av diktläsning och reflektioner kring musiken.

Efter konserten kan du avnjuta en jultallrik. Pris är 475 kronor för konsert och jultallrik. (Enbart konsert 200 kronor.)

Jakob Högström, baryton

Jakob Högström är en av våra mest intressanta svenska barytonsångarna inom det lyriska facket. Genom en träffsäker behärskning av text och scen skapar han alltid en stark publikkontakt. Han är ofta anlitad som solist inom den sakrala repertoaren och har framträtt med de flesta svenska orkestrarna som t ex Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Helsingborgs Symfoniorkester.

Jakob sammarbetar sedan flera år tillbaka med Duo Dialog vilket utmynnat i den kritikerrosade CDn Winterreise 2014. Hör här Jakob Högström i Gute Nacht ur Winterreise.

Kontakt

Vid frågor kring konserten, kontakta Niclas Malmberg på Salsta slott på tel: 072-362 89 60 eller mejla till info@salsta-slott.se.

Mer information om Salsta slott hittar du även på deras hemsida.

Uppsala Kammarsolister

Nils-Erik Sparf, violin
Klara Hellgren, violin
Brusk Zanganeh, violin
Ylva-Li Zilliacus, viola
Per Nyström, cello

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som idag består av fem av Sveriges främsta musiker. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Läs mer om Uppsala Kammarsolister här.