Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Konsert

Kungliga Hovkapellet

Hem / Konserter / Kungliga Hovkapellet

Kungliga Hovkapellet

Fredag 23 mars 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Storslaget med musik av Richard Strauss.

395 kr, 345 kr, 180 kr

Storslagen Strauss

Alexander Soddy

Alexander Soddy

Gästspel med Kungliga Hovkapellet

Dirigent

Alexander Soddy

Solist

Agneta Eichenholz, sopran

Porgram

Richard Strauss (1864-1949):
Till Eulenspiegels lustige Streiche op. 28
Vier letzte Lieder
En alpsymfoni, op. 64

Uppskattat gästspel i Uppsala

Kungliga Hovkapellet hälsas varmt välkomna att återigen gästspela i Uppsala.

Kungliga Hovkapellet, är en av de äldsta ännu existerande orkestrarna i världen. Redan 1526, under de första åren av Gustav Vasas regeringstid, finns kapellet omnämnt i hovstatens räkenskaper. Hovkapellet spelar opera, balett och konserter och är en av Sveriges största orkestrar med 105 medlemmar.

Leder orkestern gör den unge brittiske dirigenten Alexander Soddy, som redan har gästat många av de stora operahusen i Europa. Sedan 2016 också chefdirigent vid Naionalteatern i Mannheim.

Agneta EichenholzSolisten Agneta Eichenholz är utbildad vid Malmö Musikhögskola samt Operahögskolan i Stockholm och har sedan sitt internationella genombrott vid Verbier- festivalen 2007 snabbt etablerat sig som en internationellt ledande sångerska i det lyriska sopranfacket. I Uppsala har vi hört henne senast i operaprogram på Trettondagskonsert.

I programmet får vi möta symfonikern Richard Strauss i den storslagna Alpsymfonin och i den symfoniska tondikten Til Eulenspiegel. Kanske är det ändå mest som operatonsättare vi tänker på Richard Strauss. Sången hade en central roll i Strauss komponerande och hans vackra fyra sista sånger tillhör de mest älskade i repertoaren för sång och orkester.