Musik Direkt, deltävling 1

Datum:

Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Sal B

Biljettinfo: 70 kr. Under 21 år 20 kr

Köp biljett

Första deltävlingen

Musik Direkt är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga mellan 13 och 21 år. scenen sal B

Efter två uttagningar är det dags för två deltävlingar. Andra deltävlingen äger rum på söndag den 12 februari och efter det vet vi vilka akter juryn skickat vidare till regionfinalen den 2 april. Här är de som gått vidare från uttagningarna och som spelar under första deltävlingen. 2improvise, Amanda Ilic, Cerefie och Simeon, Diatryma, Invicta, Jonas Olsson, Phil Kaso, Theia, Tuva Sundbom, Tzinnat Zemichael, Valentyne

Tävlingen är ett samarbete över region- och nationsgränser med framträdanden, workshops och musikaliska möten. Varje region har sina uttagningar, där vinnaren får delta i den stora Riksfestivalen. Den som vinner hela tävlingen får medverka i en internationell musiktävling i Europa.

En jurybedömd musiktävling

Musik Direkt är öppen för musik av alla genrer. All bedömning skall ställas i relation till olika genrers och stilars förutsättningar. Bedömningarna följer dessa enligt  kriterier:

  1. Musikalisk kvalitet, 1-10 poäng. Här bedömer juryn det musikaliska materialet och hur det framförs, som t ex hur skicklig man är på sina instrument, samspel, sound, balans, intonation, ensemblekänsla osv. Kort och gott; det skall låta bra!
  2. Kommunikation och utstrålning, 1-5 poäng. Här bedömer juryn uttrycket och hur musiker/grupp lyckas med att verkligen nå ut till publiken. Att kunna kommunicera med musik är särskilt viktigt i Musik Direkt.
  3. Originalitet och personlig tolkning, 1-5 poäng. Här bedömer juryn originalitet och personlig tolkning, oberoende av om man framför egna kompositioner eller andras musik. Covers är OK men rena efterhärmningar belönas inte i Musik Direkt.
  4. Sceniskt helhetsintryck, 1-5 poäng, Här bedömer juryn om framträdandet är välrepeterat, genomtänkt och väl förberett. Det kan gälla programmets sammansättning, hur man kommer in, startar, övergångar, hur man slutar eller annat som har med själva showen att göra.

Juryn

Här är juryn för Musik Direkt Uppland under de två deltävlingarna:

  • Linda Brandemark som även är juryordförande. Hon är musiker och låtskrivare, spelar med gruppen Lighthouse Sweden och i Dragons Dolls. Jobbar även som Kulturkonsulent på Studieförbundet Bilda.
  • Josefin Danielsson är låtskrivare och sångerska. Hon vann Musik Direkts studiopris 2011 tillsammans med duon “Josefin och Johsefin”.
  • Kamilla Bayrak frilansande musiker, hon är låtskrivare med bas i Stockholm, samt verksamhetsutvecklare vid Musikenheten Evelyn i Uppsala.
  • Saga Hävermark är trummis, sångerska och låtskrivare i banden Blood Red Oranges och Odd Pages samt ordförande i föreningen Playsister, som arbetar för en jämställd musikscen.
  • Björn Ekholm Eriksson, han är musiker och låtskrivare och en av projektledarna i Musik Direkt Uppland.

För mer information om Musik Direkt se länk här

Speldatum 2017

11 februari Deltävling 1, UKK (Sal B)
12 februari Deltävling 2, UKK (Sal B)
4 och 5 mars Ett Music Camp intern workshop för alla deltagare  som går vidare till Regionfinal, Musik i Uppland
2 april Regionfinal, Stora Salen, UKK

Imagine Sweden Riksfinal 25-27 maj, Uddevalla.

KulturkompisLogotyp Kulturkompis Bilda

Den här konserter ingår i projektet Kulturkompis. Det är studieförbundet Bildas projekt som ger nyanlända och etablerade svenska möjlighet att gå på kulturaktivitet tillsammans. Kontakta Bilda för mer information, här är en länk till hemsidan Kulturkompis

Tillbaka