Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Konsert

Prisbelönt violinist

Hem / Konserter / Prisbelönt violinist

Prisbelönt violinist

Torsdag 8 mars 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Fantastisk violinkonsert av svensk pionjär framförd av Uppsala Kammarorkester och unga Guro Kleven Hagen.

325, 275 eller 130 kr

Uppsala KammarorkesterGuro Kleven Hagen

Dirigent

Cathrine Winnes

Solist

Guro Kleven Hagen, violin

Program

Marion Bauer (1882-1955): Symphonic Suite for Strings op. 33
Amanda Maier-Röntgen (1853-1894): Violinkonsert
Felix Mendelssohn (1809-1847): Symfoni nr 4 ”Den italienska”

Konsertintroduktion

Möt dirigenten Cathrine Winnes. Mellan kl 18.20 – 18.40 i Stora salen. Konsertbiljett för kvällen gäller.

Internationella kvinnodagen

Vi firar internationella kvinnodagen med en fantastisk violinkonsert av en pionjär inom svenskt musikliv, framförd av en lysande ung solist under ledning av en efterfrågad dirigent! 

Guro Kleven Hagen är 23 år men är redan en mångfaldigt prisbelönad och internationellt uppmärksammad violinist. Hennes karriär har kantats av otaliga priser, bland annat det Norska Solistpriset. Hon var också den första norska musiker att vinna den internationella Yehudi Menuhin-tävlingen 2010. Hon kommer att framföra Amanda Maier- Röntgens violinkonsert.

Maier-Röntgen var också violinist, även Sveriges första kvinnliga utexaminerade musikdirektör. Hon gav konserter i Sverige och utomlands. Studierna i komposition fick hon bland annat vid konservatoriet i Leipzig och det var vid denna tid som Amanda Maier-Röntgen komponerade violin konserten som uruppfördes 1875 med henne själv som solist.

Kvällen öppnas med ett stråkverk av Marion Bauer. Hon var tonsättare, lärare, författare, kritiker och var en aktiv förespråkare för den nya amerikanska musiken under början av 1900-talet.

Cathrine Winnes är en efterfrågad dirigent från Norge, konstnärlig ledare och chefdirigent för Blåsarsymfonikerna i Stockholm samt lektor i orkesterdirigering vid Norges Musikkhøgskole. Hon dirigerar kontinuerligt symfoniorkestrarna i Norden och alla de professionella militära orkestrarna i Norge.

Cathrine Winnes