Tjajkovskijs violinkonsert

Stjärnviolinisten Vadim Gluzman och Uppsala Kammarorkester

Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Biljettinfo: Meddelas 13 augusti

Uppsala Kammarorkester

Chefdirigent Rebecca Miller

Dirigent

Rebecca Miller

Solist

Vadim Gluzman, violin

Program

Pjotr Tjajkovkij: Violinkonsert D-dur, op. 35
Joan Tower: Chamber Dance
Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr 38 D-dur “Prag-symfonin”

Beräknad konsertlängd

Ca 2 tim.

Innerligt, dansant och något utöver det vanliga

Violinist Vadim Gluzman

Vadim Gluzman

Rebecca Miller inleder vårens orkesterkonserter tillsammans med stjärnviolinisten Vadim Gluzman

Tjajkovskijs violinkonsert är ett mästerverk fullt av innerlighet och passion, en av de mest omtyckta av de stora konserterna. Ett konststycke för solisten som denna gång är stjärnviolinisten Vadim Gluzman. Han har hyllats och spelat med de stora orkestrarna runt om i världen, nu besöker israeliske Gluzman för första gången Uppsala!

Joan Tower och Mozart

I kvällens konsert får vi också höra orkestern dansa tillsammans i Joan Towers Chamber Dance från 2006. Vi får en väv av solon, duetter och ensemble i rytmiskt samspel. Som avslutning, Mozarts Pragsymfoni, första framförandet ägde rum i Prag 1787. Publiken ska ha blivit hänförd både av framförandet och av kompositionen, ”något utöver det vanliga”. Orkesterns chefdirigent Rebecca Miller leder denna innehållsrika kväll.

Öppen repetition

Ta chansen den 10 februari att kliva in i repetitionsarbetet hos Uppsala Kammarorkester! Under en timme får du följa med när chefdirigent Rebecca Miller leder orkestern framåt mot konserten den 11 februari. Det går bra att komma och gå under tiderna som dörrarna är öppna mellan kl 11.50 och 12.50. Foajévärdar kommer att finnas på plats vid dörrarna på plan 6 in till Stora salen.
Läs mer om Öppen repetition här

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.

 

Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Logga Kulturkompis

Läs mer om Kulturkompis på denna sida.

 

 

 

 

 

Med reservation för ändringar