Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester 50 års jubileum
Konsert

Trettondagsafton

Hem / Konserter / Trettondagsafton

Trettondagsafton

Lördag 5 januari 16:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Fira Trettondagsafton med Uppsala Kammarorkester och lysande sångsolister!

425 kr, 375 kr eller 210 kr (inkl. serviceavgift)

Uppsala Kammarorkester

Porträttbild på Karolina Andersson

Karolina Andersson

Dirigent

Stefan Klingele

Solister

Karolina Andersson, sopran och Adam Sanchez, tenor

Festkonsert

Varmt välkommen till en musikalisk fest med vackra och virtuosa pärlor från kända operor och operetter! Traditionsenligt firar vi Trettondagsafton med en glittrande konsert där celebra sångare framför oemotståndliga nummer från operavärlden.

Inget kan väl vara så känslofyllt, dramatiskt eller ömt som operaarior och musikalscener! Särskilt inte om de framförs av internationella stjärnsolister med bländande scenisk karisma, som Karolina Andersson och Adam Sanchez. Här bjuder de tillsammans med dirigenten Stefan Klingele på en färgsprakande bukett ur den stora opera- och operettlitteraturen. Ur programmet kan nämnas “Nattens drottning” ur Trollflöjten, Händels vackra “Ombra mai fu” och “Klockduetten” ur Läderlappen samt en och annan Strauss-polka.

Gäst på internationella scener

Porträttbild på Adam Sanchez tagen av Kuba Kiermowicz.

Adam Sanchez

Karolina Andersson debuterade på GöteborgsOperan som Nattens drottning i Mozarts Trollflöjten, en roll som hon gjort flera gånger sedan dess, bland annat på Staatstheater Kassel och Volksoper i Wien. Hon har också tillhört ensemblen på berömda Komische Oper i Berlin och är regelbunden gäst på scener som bl a Opera national de Paris, Staatsoper Berlin, Theater Bremen och Kungliga Operan.

Adam Sanchez uppmärksammades redan som tjugoåring i West Side Story på teatern i tyska Ulm. Han har sedan dess medverkat i en lång rad hyllade föreställningar på scener som Staatstheater am Gartnerplatz i Munchen, operan i Dortmund och Tonhalle Zurich i uppsättningar av Bizets Carmen, Rossinis Barberaren från Sevilla och musikalen My Fair Lady.

Populär operadirigent

Dirigenten Stefan Klingele är en återkommande gäst hos Uppsala Kammarorkester och vid Kungliga Operan i Stockholm, liksom vid en lång rad andra operahus i Europa. Sedan hösten 2015 är han konstnärlig ledare och chefdirigent vid Musikalische Komodie i Leipzig, som också tenoren Adam Sanchez är knuten till sedan säsongen 2017/18.

Kombinera konsert med festmeny

Passa på att göra Trettondagsafton till en hel festkväll med musik, mat och dryck! Uppsala Konsert & Kongress erbjuder en festmeny som serveras i restaurangen efter konserten.

  • Detta kan beställas via biljettkassan i Uppsala Konsert & Kongress tel. 018-727 90 00.
  • Kvällens meny
    Förrätt: Hummerravioli, citrusglaze, hummerconsommé, krutong
    Varmrätt: Oxfilétournedo , impotatis med parmesan, tryffel, en skiva kycklinglever, rödvinssås samt ostronskivling
    Efterrätt: Blåbärsparfait, syltad mango, vaniljespuma och jordgubb

Uppsala Kammarorkester 50 år!En logotyp med texten Uppsala Kammarorkester 1968-2018 och i mitten 50 år

Med varm och stor orkesterklang och en stilbredd från tidig barock till samtida musik kan Uppsala Kammarorkester konsten att trollbinda sin publik. Orkestern är av många ansedd som en av Sveriges främsta. Uppsala Kammarorkester grundades av Carl Rune Larsson och bestod då av en blandning av professionella musiker och amatörer. Genom åren har orkestern utvecklats till en helt professionell kammarorkester på högsta nivå.

2018 fyller Uppsala Kammarorkester 50 år!

Under säsongen 2018-2019 gör vi en minnesresa men det blir även uruppförande och nya spännande solister. Tre chefdirigenter som har haft stor betydelse för orkestern gästspelar under jubileumssäsongen, Gérard Korsten, Howard Shelley och Paul Mägi.

Välkommen på konsert!