Trettondagsafton 2021

Fira in det nya året med denna festkonsert tillsammans med Uppsala Kammarorkester.

Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Biljettinfo: Meddelas 13 augusti

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Patrik Ringborg

Solister

Hanna Husáhr, sopran
Adam Frandsen, tenor

Festkonsert

Varmt välkommen till en musikalisk fest med vackra och virtuosa pärlor från opera, operett och musikal!

Återigen bjuder Uppsala Kammarorkester in till musikalisk fest på Trettondagsafton! Det blir en palett med operaarior och vackra orkesterstycken.

Framgångsrika sångare och dirigent

Och såsom tidigare har orkestern bjudit in favoritsångare som ger extra stjärnglans till konserten. Hanna Husáhr är en flitigt anlitad opera- och konsertsångerska med en bred repertoar. Hon gästade Uppsala Kammarorkester i Mendelssohns Elias i februari 2019. Tenoren Adam Frandsen kommer från Danmark och är allt mer uppmärksammad internationellt för sin lyriska tenorstämma och har gästat scener på de flesta kontinenterna. Patrik Ringborg leder för första gången denna konsertfest. Han är en av Sveriges mest efterfrågade dirigenter internationellt och har en bred konserterfarenhet och operarepertoar.

Kombinera konsert med festmeny

Passa på att göra Trettondagsafton till en hel festkväll med musik, mat och dryck! Uppsala Konsert & Kongress erbjuder en festmeny som serveras i restaurangen efter konserten
Mer information om bokning och menyn kommer senare.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.

 

Med reservation för ändringar