Till innehåll på sidan
Trio X
Konsert

Trio X & Svante Henryson

Hem / Konserter / Trio X & Svante Henryson

Trio X & Svante Henryson

Torsdag 17 oktober 19:00 | Rio Bio, Folkets Hus, Skutskär

Trio X och jazzcellisten Svante Henryson.

100 kr vid dörren eller förköp på biblioteket i Skutskär. Vid övriga frågor kring konserten kontakta Gun Johansson, tel. 070-130 33 10

Konsert med Trio X och mångsidiga cellisten Svante Henryson

Svante HenrysonTrio X och Svante Henryson

Musikern Svante Henryson har en mångsidig bakgrund, såsom jazzcellist, hårdrocksbasist och konstmusik-komponist. Han är flerfaldigt prisbelönt både som komponist och musiker, bland annat erhöll han Jazzkatten 2014 och Nordiska Rådets musikpris 2015. Han har turnerat med storheter som Yngwie Malmsteen, Elvis Costello och Anne Sofie von Otter.  Trio X och Svante Henryson har tidigare haft givande samarbeten och bjuder på jazzmusik som är utforskande och gränsöverskridande.

Mer om Svante Henryson på länken här 

Trio X

Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor

Trio X är en av Sveriges främsta improvisationsgrupper. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer. Lennart Simonsson, Per V. Johansson och Joakim Ekberg påbörjade sitt samarbete 2002 och har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands.

Trion är en av tre ensembler vid Musik i Uppland. Mer om Trio X här.

Live på Katalin

Filmklipp från Trio X och Svante Henrysons konsert 2010 på Katalin, Uppsala

Arrangörer

Arrangeras av IOGT-NTO och Älvkarleby kommun i samarbete med Musik i Uppland. För mer information om konsertplatsen/arrangemanget kontakta IOGT-NTO, Gun Johansson, tel. 070-130 33 10.