Till innehåll på sidan
Lisa Långbacka, dragspel
Konsert

Trio X och Lisa Långbacka

Hem / Konserter / Trio X och Lisa Långbacka

Trio X och Lisa Långbacka

Torsdag 16 juni 19:00 | Knutbygården

Trio X och Lisa Långbacka bjuder på en konsert där genregränser suddas ut. 

Biljett: 100 kr

Trio X i ett spännande möte med dragspelare Lisa Långbacka

Välrenommerade pianotrion Trio X och rosade Lisa Långbacka bjuder på en konsert där genregränser suddas ut. 

Lisa Långbacka rör sig mellan skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera och teatermusik. Hon har blivit utsedd till Årets Dragspelare 2014 av Sveriges Dragspelares Riksförbund och har turnerat med artister som Tomas Ledin, Lena Willemark, Cullbergbaletten och Trondheimsolistene.

Årets kompositör

Trio X
Foto: Urban Jörén

2017 var Lisa Långbacka ansvarig för musiken vid Nobelbanketten där hon också själv medverkade som musiker och kompositör. Hon har också fått STIMS pris ”Årets kompositör” vid Folk- och Världsmusikgalan.

Transformationer

På uppdrag av SR P2 skrev hon i våras verket ”Transformationer”, traditionsmusik i förvandling, som med kärlek till spelmansmusiken för in element från jazzen, barockmusiken och visan till en melodiös, vacker och stämningsfull musik.

Trio X

Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor

Trio X är en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios. Trions särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många genrer. Lennart Simonsson, Per V. Johansson och Joakim Ekberg påbörjade sitt samarbete 2002 och har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands.

Liksom Lisa Långbacka har de också gjort sig kända för att kunna hantera olika musikgenrer och bidra till ett varierat musiklandskap.

Arrangör/information

Arrangeras av Knutby kulturförening och Uppsala kommun. För mer information om konserten kontakta arrangören, Bo Forssell tel. 070-824 63 61.