Till innehåll på sidan
Trio X: Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas, Joakim Ekberg, trummor
Konsert

Trio X och Magnus Lindgren

Hem / Konserter / Trio X och Magnus Lindgren

Trio X och Magnus Lindgren

Tisdag 23 april 19:00 | Västerås konserthus

En härlig och omväxlande jazzkonsert med Trio X egna kompositioner och låtar från Magnus senast cd.

Se Västerås konserthus, länk längst ner.

Flerfaldigt prisad kompositör, arrangör och solist turnerar med Trio X

Magnus Lindgren

Magnus Lindgren

Trio X har prisats flerfaldigt, däribland med en Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva. Och med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren utan diskussion en av svensk jazz klarast lysande stjärnor.

Magnus Lindgren, kompositör, arrangör och solist på tenorsax, flöjt, och klarinett har sam­arbetat med många olika artister såsom Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson. Även internationellt erkända musiker, däribland Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks. 2017 släppte Magnus Lindgren sitt femte album ”Stockholm Un­derground”. Även om han visat många gånger att han är en briljant saxofonist så får vi på denna inspelning ett prov på att han även är en av Europas främsta jazzflöjtister!

Trio X

Trio X som består av Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor har i många år turnerat runt med olika gästartister på de flesta ställen i länet. Improvisationstrion vid Musik i Uppland arbetar med många olika typer av projekt, många gånger tillsammans med andra artister, bland annat håller de i den populära konsertserien Carte Blanche i Uppsala Konsert Kongress.

På denna konsert tillsammans med Magnus Lindgren bjuder de på flera egna kompositioner och låtar från Magnus senaste album.

Magnus Lindrens “Mr Mann” från Youtube.

Arrangörer

Jazzens vänner och Västmanlandsmusiken
Till konserten i Västerås konserthus länk här