Till innehåll på sidan
Erik Wahlgren, cello, Nils-Erik Sparf, violin, Susanne Magnusson, viola, Bernt Lysell, violin, Klara Hellgren, violin
Konsert

Unlimited Chamber

Hem / Konserter / Unlimited Chamber

Unlimited Chamber

Lördag 3 juni 15:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Restaurangen

Uppsala Kammarsolister bjuder in! Kvartett av Beethoven och ett uruppförande.

180 kr

Kammarmusik i avslappnad miljö. Uppsala Kammarsolister bjuder in till tre försommarkvällar 2 – 4 juni med vacker fransk romantik och fantastiska verk av Schubert och Beethoven. Men även lekfullt med akvariefiskar som delvis styr musiken. Gäster är en av landets främsta unga pianister David Huang och sopranen Katija Dragojevic får avsluta de tre dagarna med vacker fransk afton. Välkommen!

Beethoven och ett uruppförande.

Program

Ludwig van Beethoven (1770-1827) Stråkkvartett nr 9 op 59 no 3
Olov Franzén (f. 1946) Quiete inquieta (uruppförande)
Beethoven: Stråktrio nr 5 i c-moll

I Uppsala Konsert & Kongress har Uppsala Kammarsolister en konsertserie på sex konserter och till kommande säsong som börjar i höst tar ensemblen upp några av Beethovens stråkkvartetter. Dessa ställs i samtal och samklang med sex uruppföranden av sex olika kompositörer. Som ett intro till kommande säsong får vi redan nu höra en stråkkvartett av Beethoven, som tillhör ”Razumovsky”-kvartetterna alla skrivna 1806, och en stråktrio från 1798.

Utbrott och lugn

Olov Franzén, född 1946, är tonsättare och cellist är bosatt i Skokloster sedan 25 år. Hans musik har spelats i alla nordiska länder och på många håll i övriga Europa och Amerika. Han har tidigare komponerat uppskattade verk för såväl Uppsala Kammarsolister som Linnékvintetten och Uppsala Kammarorkester. Hans stil har beskrivits som “modernare än modernismen, men ändå inte svårtillgänglig”, kanske för att hans allvar och engagemang alltid är viktigare än frågan om musikalisk stil.

Så här säger Olov Franzén om den nyskrivna kvintetten; ”Det var när jag lyssnade på en konsert med utomordentliga Uppsala Kammarsolister i slutet av 2012, som jag fick idén att komponera en stråkkvintett. Min tanke var att det skulle bli ett stycke som andades stillhet och frid (quiete). Det går dock inte alltid som man tänkt sig när man komponerar. Musiken vill gärna gå sin egen väg. Här kom det redan i första takten in ett litet orosmoment (inquieta), som så småningom måste få sitt utlopp i ett mindre utbrott, innan det avsedda lugnet kunde infinna sig.

Unlimited Chamber och konsertbuffé

Köp till konsertbuffé fredag och/eller söndag och du får en garanterad sittplats närmast scenen. Begränsat antal platser.

Konsertbuffén är inspirerad av årstiden och fylld med varma och kalla små rätter från världens kök med en stor andel ekologiskt och närproducerat. Välj bland meze, tapas, antipasti, småvarmt, soppa, ostar och bröd.

  • Fredag 2 juni 19.00 Konsertbuffé serveras 17.00-18.45
  • Lördag 3 juni 15.00, vanlig lunch serveras 11.00-14.00 och kan inte förköpas
  • Söndag 4 juni 18.00 Konsertbuffé serveras 16.00-17.45

Se mer information angående konsertbuffé på Uppsala Konsert & Kongress hemsida här

Arrangörer för Unlimited Chamber

Musik i Uppland och Uppsala Konsert & Kongress.