Världshornist spelar svenskt

Ruth Reinhardt leder Uppsala Kammarorkester och Radovan Vlatković är solist.

Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Biljettinfo: Meddelas 13 augusti

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Dirigent Ruth Reinhardt

Ruth Reinhardt

Ruth Reinhardt

Solist

Radovan Vlatković, horn

Program

Gioacchino Rossini: Uvertyr till Italienskan i Alger
Britta Byström: Games Without End (Hornkonsert)
Camille Saint-Saëns: Romans för horn och orkester E-dur op. 67
Joseph Haydn: Symfoni nr 103 E-dur

Beräknad konsertlängd

Ca 1 tim. 50 min inkl. paus

Svensk hornkonsert och Haydns ”Pukvirveln”

En av världens främsta hornister gästar återigen Uppsala och framför en för honom specialskriven hornkonsert. Det är den unga dirigenten Ruth Reinhardt från Tyskland som leder orkestern, och med sig har hon Haydns Symfoni nr 103.  

Hornist Radovan Vlakovic

Radovan Vlatković

Det blir ett kärt återbesök i Uppsala av en av världens främsta hornister Radovan Vlatković. Denna gång med en hornkonsert, Games Without End, skriven direkt till honom av den svenska tonsättaren Britta Byström. Ett virtuost verk som han uruppförde tillsammans med Nordiska Kammarorkestern i oktober 2018.”… varje gång man finner en ny kombination av toner, uppstår musiken på nytt. Att få skriva denna hornkonsert till Radovan Vlatković, med sin helt speciella, innerliga ton och enastående virtuositet, var för mig som tonsättare som en dröm som gick i uppfyllelse.” säger Britta Byström.

Ruth Reinhardt

Vi får även höra Vlatković i en romans av Saint-Saëns. Men det är med en uvertyr av Rossini som Ruth Reinhardt öppnar upp kvällen. Reinhardt är en ung dynamisk dirigent, född i Tyskland och utbildad bl a vid Juilliard School. Hon har på kort tid hunnit gästa en lång rad orkestrar i USA, Tyskland, Frankrike och Skandinavien och nu besöker hon Uppsala för första gången. Som avslutning för kvällen har hon valt Haydns näst sista symfoni, en av hans Londonsymfonier skriven 1795, med tilltalsnamnet ”Pukvirveln”.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.

 

Kulturkompis

Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.

Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Logga Kulturkompis

Läs mer om Kulturkompis på denna sida.

 

 

 

 

 

Med reservation för ändringar