Till innehåll på sidan
Linnékvintetten
Konsert

Viva España – Flyttad till 2/6

Hem / Konserter / Viva España – Flyttad till 2/6

Viva España – Flyttad till 2/6

Tisdag 15 februari 20:00 | Katalin, Stora Scen

Konserten är flyttad till 2/6 2022. Köpt biljett gäller. Linnékvintetten bjuder in till spansk afton på Katalins Stora scen. Musik av bland annat Morera och de Falla.

200 kr (exkl. serviceavgift). Onumrerat.

En spansk afton med Linnékvintetten

Denna konsert är flyttad till 2 juni 2022. Tidigare köpt biljett gäller. Till konserten 2/6

Förflytta dig till Spanien tillsammans med Linnékvintetten på Katalin. 

Musiken av Isaac Albéniz, Enric Morera och Manuel de Falla får oss att förflyttas till Spanien. Tonsättarna var verksamma i början av 1900-talet och skapade musik i en nationalistisk anda med starka influenser av folkmusik bl a från Andalusien och Katalonien. Linnékvintetten bjuder också på musik ur operan Carmen och flera musikaliska överraskningar!

Linnékvintetten

Linnékvintetten består av Bengt Fagerström, trumpet, Paul Hägglöf, trumpet, Vakans, horn, Birgitta Lagerstedt, trombon och Alexander Skylvik, tuba.

Linnékvintetten har sedan 1986 varit ett dynamiskt inslag i svenskt musikliv. Ensemblen har en blandad repertoar och har sedan starten gått in för att förnya den svenska repertoaren för brasskvintett. De samarbetar gärna och ofta med andra artister såsom trombonisten Christian Lindberg, tubaisten Øystein Baadsvik, sopranen Christina Larsson Malmberg och bandoneonisten Jens Lundberg men har också haft samarbete med popprofilerna Martin Hederos och Nina Persson i Uppsala Konsert & Kongress tioårsjubiluem.

Linnékvintettten är en del av Musik i Uppland och bildar även stommen i Uppsala Kammarorkesters brassektion.

Läs mer om Linnékvintetten.