Konsertkarusellen

Ett paket med sju konserter!

Oavsett var du bor i Uppsala län, ska du ha möjlighet att lyssna på levande musik av hög kvalitet. Det är tanken med Konsertkarusellen, ett turnéprogram som arrangeras i samarbete med kommunerna i länet.

Musik i Uppland erbjuder länets kommuner att köpa in en konsertserie, omfattande sju konserter, till ett kraftigt subventionerat pris. Konsertkarusellen erbjuder musik av hög kvalitet, framförd av professionella musiker i olika genrer och repertoar. Konserterna arrangeras av kommunerna i länet och det lokala föreningslivet med stöd av Musik i Uppland.

Våra egna ensembler bildar basen, ofta med gästartister. I programmet ingår även helt fristående artister och musikgrupper. Men det som framför allt får karusellen att snurra, är de lokala föreningarnas ideella arbete. Med stor entusiasm för musik, sin egen förening och bygd får de allt det praktiska runtomkring att fungera.

Konsertkarusellen säsong 2021-2022Daniel Lemma

Här är de sju konserterna som turnerar runt i länet från september till april.

  • 11-20 sept. ”Bernstein”, Linnékvintetten och Trio X
  • 7-16 okt. ”Älskade stråkkvintetter”, Uppsala Kammarsolister
  • 10-18 nov. Lisa Lystam Family Band
  • 15-23 jan. ”Bird on the wire”, Matilda Bådagård, Jesper Andersson, Sara Niklasson
  • 5-12 feb. Trio X och Lisa Långbacka
  • 28 feb.-7 mars ”Blues, Ballader och Boye”, Daniel Lemma och Mats Eriksson
  • 27 mars-3 april ”Balkan Klezmer”, Kizelo Mleko

Information om konserterna såsom tider och platser, uppdateras kontinuerligt här på hemsidan när säsongen är igång. På Musik i Upplands Facebook-sida och via mejlutskick (anmäl gärna din mejladress till info@musikiuppland.se), finns också uppdaterad information under hösten 2021 och våren 2022.

För information om Konsertkarusellens upplägg etc. kontakta:

Eva Sverredal, producent
Klicka här för att skicka mejl
Tel. 018-17 19 21, Mobil: 073-056 20 60