Till innehåll på sidan
Nyhet

Barn & Unga – just nu!

Hem / Om oss / Nyheter / Barn & Unga – just nu!

Aktuella aktiviteter inom barn och unga.

Vad gör vi just nu?

Bland annat planeras det för en KickOff! Det är Imagine Uppland som bjuder in till KickOff Festival på onsdag den 17 nov kl 17-21. Det är i samband med att anmälningarna för kommande Imagine Uppland 2022 drar igång.

Läs mer om Imagine här 

Magisk låda

Bild på Lina Forsberg och Maria Friman

Lina Forsberg och Maria Friman

I vår sånglåda, är en musikteater med nyskriven musik. En magisk låda fylld av sånger och roliga saker att upptäcka tillsammans! Lina Forsberg och Maria Friman spelar för de yngsta på Den Lilla Teatern i oktober.

“Tjena känslor”

Just nu är också stråkkvartetten, Sexton strängar ute och spelar för barn i Uppsala kommun. Ensemblen har hyllats av elever och pedagoger. Föreställningen heter ”Tjena känslor” där barnen deltar, sjunger, dansar och interagerar.

Så här svarar ensemblen på frågan om musik kan hjälpa till att hantera känslor?: Musiken kan beröra vårt innersta och är en bra kanal till våra känslor. Vår konsert, Tjena känslor, sätter igång tankar om känslor för barnen och pedagogerna har möjlighet att följa upp med vidare samtal om känslor.

Konserter och workshop med Orkester Pop

”Jag slog en kille idag”, Mija Folkesson och David Shutrick sjunger sånger som handlar om konflikter och att tävla och jämföra sig.

De bjuder på svängig musik med texter som inbjuder till frågor och samtal. Det här får elever i ett par skolor i Uppsala kommun uppleva under november.

Musik i Upplands utbud

Det finns många konsertupplevelser som vi erbjuder för barn och ungdomar i alla åldrar. Se vårat utbud på sidan Konserter att köpa.