Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Musik i Uppland minns Stewen Quigley

Hem / Om oss / Nyheter / Musik i Uppland minns Stewen Quigley
Uppsala Kammarorkester i Universitetsaulan

Fotografen Stewen Quigley har efter en tids sjukdom lämnat oss. Vi minns honom här med ett litet urval av de många foton som han tagit fram till Musik i Upplands verksamhet.

I många år arbetade han med att fotografera alla våra tre ensembler, Uppsala Kammarsolister, Trio X och Linnékvintetten och framför allt med Uppsala Kammarorkester. Med sin blick, kreativitet och humor fångade han den levande musiken på ett lysande sätt. 

Fotoutställning 2018

2018 fyllde orkestern 50 år, tillsammans med Stewen gjorde vi en fotoutställning i Uppsala Konsert & Kongress restaurang vilket presenterades på följande sätt:

Under Uppsala Kammarorkesters senare historia har fotografen Stewen Quigley anlitats för att ta foton till orkesterns presentationsmaterial. Här finns foton från tiden i Universitetets aula via bygget av Uppsala Konsert & Kongress till nutid. Det långa samarbetet är byggt på Stewens drivkraft och kreativitet samt hans unika förmåga att få fram det lustfyllda i musiken och hos musikerna.

Fotoutställning 2018

Det är fantastiskt kul att få visa en del av ett stort och gediget arbete som Stewen Quigley genom åren levererat till oss. Det är inte lätt förmedla musik och dessutom en stor orkester genom en kamera men med finurliga idéer och kreativitet har Stewen lyckats. Det här är ett väldigt fint sätt att visa en del av Uppsala Kammarorkesters historia.

säger Veronika Savolainen, kommunikations- och marknadsansvarig vid Musik i Uppland.

Tack för allt Stewen Quigley.