Till innehåll på sidan
Sommarblommor mot vägg
Nyhet

Ny CD från Trio X

Hem / Om oss / Nyheter / Ny CD från Trio X

Svensk folkmusik på trions sätt – Trad. ArrTrio X CD Trad. Arr

Trio X bjuder här på en bukett av traditionell svensk folkmusik samt fyra nyskrivna melodier i samma anda.

Trion har gjort sig känd för personliga och nydanande tolkningar av äldre musik såsom psalmer och klassiska mästerverk.  Cd-produktionerna; Träumerei, Atonement och nu senast julskivan Veni Veni Emmanuel har nått en stor publik världen över, inte minst via Spotify.

Egenkomponerade låtar

Lennart Simonsson, Per V Johansson och Joakim Ekberg har alla tre bidragit med varsin nykomponerad låt. Dessutom finns här en komposition av den världskände folkmusikern och gitarristen Roger Tallroth, som är tillägnad trion.

Trio X utgör en av tre ensembler vid Musik i Uppland. Genom åren har trion samarbetat med och låtit sig inspireras av många musiker och artister från de flesta genrer, och har setts internationellt och nationellt på de flesta typer av scener.

”Det har varit en stor glädje för oss att umgås med dessa svenska folkklassiker och forma dem på vårt eget sätt. Vi dedicerar detta album till minnet av mästaren Jan Johansson.”

Skrivet om “Trad.Arr.”

Ett par recensioner av utgivningen “Trad.Arr.”

“Gruppen räds inte att ge det skarpskuret jazziga – med boppig inriktning – övertag i ett par älskade folkmelodier. Kombon dynamisk melodik och finurlig rytm kulminerar i Månnes polska (Ekberg) jämte Eggbo. Sammanhållet sound odlas, tillika organiskt samspel.” /Orkesterjournalen april-maj 2021

“Det finns en musikalisk lekfullhet hos Trio X of Sweden, som är mycket tilltalande och efter ett par decenniers målmedvetna finslipning av sitt musikaliska uttryck är Trio X of Sweden suveränt samspelt och faktiskt lite nyskapande i sina genreöverskridande ambitioner.”
/Länstidningen Östersund 14 maj 2021

Beställ skiva

Beställ gärna ett signerat ex via mejl: triox@musikiuppland.se
Betalning via swish.

Eller här: https://naxosdirect.se/items/trad-arr-559550

 

Trio X
Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor

 

För mer information, kontakta:

Per V Johansson, bassist +46 (0) 70 334 1245 or
Katarina Bonander, Producent +46 (0)70-580 3763

miu.dev.phosdev.se