Till innehåll på sidan
Rebecca Miller, dirigent
Nyhet

Nystart och biljettsläpp

Hem / Om oss / Nyheter / Nystart och biljettsläpp

Musik i Upplands serier med klassisk musik 2022-2023, biljettsläpp 31 maj!

Gabriel Lindborg, länsmusikchef
Gabriel Lindborg, länsmusikchef

Nystart och biljettsläpp! Musik i Uppland öppnar återigen upp för abonnemang och den 31 maj släpps alla biljetter till två serier med klassisk musik i Uppsala Konsert & Kongress, säsongen 2022–2023.

”Det är väldigt roligt att välkomna tillbaka vår trogna publik. Ingen streamingtjänst i världen kan mäta sig med den totalupplevelse som en livekonsert ger.
Som ny chef känns det extra spännande att vara med i denna nystart. ”

säger Gabriel Lindborg, nytillträdd länsmusikchef.

Säsong september 2022 – maj 2023

Säsongen i UKK, innehåller en orkesterserie med tio konserter och en kammarmusikserie med sex konserter. Uppsala Kammarorkester börjar med Beethovens femma den 1 september. Uppsala Kammarsolister kommer bl a att framföra alla Felix Mendelssohns stråkkvartetter och har gäster såsom stjärncellisten Torleif Thedéen.

På repertoaren står både välkända klassiska pärlor och mer utmanande verk. Uppsala Kammarorkesters chefdirigent Rebecca Miller ser vi i fyra av konserterna. Sedan gästar intressanta internationella dirigenter och solister under säsongen.

”Vi får bl a besök av pianisten Peter Jablonski och på den festliga konserten på trettondagsafton kommer sångsolisterna Ida Falk-Winland och Airam Hernández. Senare under säsongen gör vi ett samarbete med Uppsala Akademiska Kammarkör och framför Mozarts Requiem”

fortsätter Gabriel Lindborg

Introduktion och reflektion

Till orkesterserien erbjuder vi också inför varje konsert en konsertintroduktion som kan vägleda och inspirera konsertlyssnandet och till kammarmusikserien får publiken istället träffa musikerna för samtal/reflektion efter konserterna.

Kontakt

Gabriel Lindborg, länsmusikchef
tel. 018-17 19 33, gabriel.lindborg@musikiuppland.se
Veronika Savolainen, kommunikations- och marknadsansvarig
tel. 018-17 19 34, veronika.savolainen@musikiuppland.se

Alla konserter, se här

Pressbilder hämtas här