Till innehåll på sidan
Nyhet

Riksfinal Imagine i Uppsala!

Hem / Om oss / Nyheter / Riksfinal Imagine i Uppsala!

Möt morgondagens stjärnor! 13 regionsvinnare från hela Sverige möts för att tävla om förstapriset i Imagine Sweden Riksfinal. Under tre kvällar, 9-11 maj på Uppsala Konsert & Kongress, spelar Sveriges just nu absolut bästa unga musiker i Uppsala!

Sedan 1986 har tävlingen funnits och tusentals har framträtt. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling. NU i Uppsala!

Tre dagar livemusik

De deltagande regionerna delas upp i två grupper där hälften kommer att framföra sina bidrag på torsdagen och resterande på fredagen. Riksfinalen avslutas med en glittrande Galafinal där fantastiska festival- och musikpriser delas ut och förstapristagarna kommer att representera Sverige i den internationella finalen i Belgien.

På lördagens Galafinal spelar Imagine Sweden-vinnare 2023 “Xion” från Dalarna liksom pristagarna “Fake News” från Imagine Norge och “MUSA” (aka Chloé Landra) från Imagine Frankrike.

Erfarna konferencierer

Konferencierer är Imagine-veteranerna Bitte & Albin Appelqvist som lovat att bjuda på en hel del musikaliska upptåg.

Biljettpris endast 30 kr/kväll. Köp biljett här.

Spel i parken

Ett band i stadsparken
Foto: Stefan Lindgren

Lördag 11 maj 11.00-16.00, fri entré!

Möt Riksfinalens finalister i ett skönt festivalhäng i Uppsala Stadsträdgård. En konsertupplevelse som inte bara bjuder på makalös bredd och kvalitet! Känn doften av gräsmatta, smaka någon av Gula Villans 150 olika glassar, njut en Cappuccino och låt dina smaklökar upptäcka Vego-grillen som speciellt dukats upp för denna festival.

Workshops och föreläsningar

Utöver själva tävlingsdelen kommer deltagarna att delta i olika föreläsningar och workshops, uppleva jamkvällar och så klart träffa, lära känna och knyta kontakter med andra deltagare från hela landet.

Arrangörer

Bakom Imagine Sweden står Musik i Dalarna och Regional Musik i Sverige.

Arrangör för riksfinalen 2024 och 2025:
Imagine Sweden i samarbete med Musik i Uppland.

Om Imagine Sweden

Imagine Sweden är en internationell mötesplats och musiktävling för unga musiker och artister 13-21 år, öppen för alla genrer och alla nivåer. Spelningar varvas med workshops och andra aktiviteter. Det börjar regionalt, fortsätter nationellt och avslutas internationellt.

Imagine Sweden verkar för att främja ungas musikintresse och personliga utveckling genom meningsfulla och professionella aktiviteter och evenemang.
Vi tror att musik är ett språk som alla förstår och att vi genom att använda det verktyget kan få olika människor att mötas, samarbeta och utvecklas.

Mer info på: www.imaginesweden.se