Till innehåll på sidan
Trio Con Trast
Nyhet

Trio från Uppland vann!

Hem / Om oss / Nyheter / Trio från Uppland vann!

Första pris på Imagine Sweden Riksfinal gick till Trio Con Trast. 

I helgen 30 maj – 2 juni, i Gävle, samlades ungdomar från olika delar av Sverige i Riksfinalen Imagine Sweden. 16 akter deltog i den nationella finalen och fem pristagare utsågs. För andra året i rad blev det bidraget från Uppland som tilldelades första pris – Trio Con Trast, får med detta pris representera Sverige på den internationella Imaginefestivalen 2020.

Motivering

Trio Con Trast, från Uppland består av Simon Dluzewski, Sven Backlund och Thomas Mathiasson och spelar lekfull experimentell jazz på melodisk grund med rötter i rocktradition. Så här lyder juryns motivering: “Med imponerande spelskicklighet och stilkänsla, spännande melodier och harmoniseringar kastas vi i ett magiskt musikaliskt landskap. En fusion som känns fräsch och med starkt djupgående rötter. Nykomponerat och ungdomligt med en mogenhet som överraskar och trollbinder oss i juryn redan från första anslaget.

Imagine Sweden

Imagine Sweden, Sveriges bredaste och äldsta musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år. Det är en jurybedömd musiktävling  som återkommer varje år. Även 2018 blev det bidraget från Uppland som vann hela rikstävlingen – Diatryma.

Tävlingen har varit en betydelsefull språngbräda för kommande artister. Imagine är ett samarbete mellan Jeunesses Musicales Sverige, länsmusikorganisationer och föreningar runt om i Sverige. Riksfinalen arrangeras av Imagine Sweden i samarbete med Region Gävleborg/Kultur Gävleborg, Gävle konserthus, Musikverket och Jeunesses Musicales.

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 0706-99 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post