Till innehåll på sidan
Trio X
Nyhet

Trio X ger ut julskiva – Veni Veni Emmanuel

Hem / Om oss / Nyheter / Trio X ger ut julskiva – Veni Veni Emmanuel

Nytt från Trio X!Skivomslag till Trio X julskiva Veni Veni Emmanuel

Några varma sommarveckor 2003 spelade Trio X in sin julskiva In dulci jubilo som blev deras signum och ledde till oräkneliga julkonserter med lustfyllda publikmöten. Nu, 17 år senare, ger de ut en uppföljare med titeln Veni veni Emmanuel. 

Det här är instrumental julmusik när den är som bäst med en av Sveriges mest välrenommerade pianotrios, Trio X of Sweden
Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas Joakim Ekberg, trummor

Kreativ trio

Nyfikna och gränsöverskridande musiker som låter sig inspireras av många genrer och har samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands. Trions livescen kan vara allt från konserthus till den mindre scenen i ett klassrum. Med över 408 000 lyssnare i månaden på Spotify når de också ut i världen med sin kreativa musik.

Per V Johansson i Trio X säger:

Ljudmästaren Hans Surte Norin erbjöd oss inspelningstid och vi hade ett några magiska inspelningsdagar tillsammans i sal B på Uppsala Konsert & kongress. Allt är liveinspelat och mixat i realtid.

Eftersom den anglosaxiska julmusiktraditionen är väl representerad i flödet har vi medvetet hållit oss till Sverige och den europeiska kontinenten i vårt urval av musik. En hel del gammal medeltida musik men även några modernare och till och med relativt nykomponerade sånger fick komma med.

Veni Veni Emmanuel som titelspår skulle kunna vara ett uttryck för ett slags sökande efter något ursprungligt. Samtidigt så är det spåret det mest experimentella på skivan så det kan likväl representera en spegling av livet självt. Kaotiskt och oförutsägbart.
Välkomna på vår lilla julresa!

Mycket nöje och God jul!

Recensioner

“Spår sex leder till en av julfirandets höjdpunkter, Karl Bertil Jonssons julafton, här får vi en tolkning av huvudtemat med Gunnar Svenssons musik. Trion arbetar här, som på de andra spåren, med en teknisk fulländning och en kreativ briljans.” ur Magasin Opulens 30 nov. 2020

“Albumet kan kort sagt fungera utmärkt som soundtrack för en avspänd, god och corona- och Löfven-anpassad jul hemma i soffan. Och det behöver ju inte vara så dumt.” ur Kulturdelen 28 nov. 2o20

Beställ signerat exemplar

Nu finns möjligheten att köpa ett signerat exemplar av skivan direkt från Trio X. Beställer gör du genom att skicka ett mejl till triox@musikiuppland.se. Pris: 140 kr (inkl. frakt), betalas via swish.

Den går också att köpa via Naxos, CDON, ginza osv. Se länk här

Information/kontakt

Trio X of Sweden är en av tre ensembler vid den regionala musikorganisationen Musik i Uppland
Per V Johansson, bas +46 (0) 70 334 1245
Katarina Bonander, Producent +46 (0)70-580 3763