Till innehåll på sidan
Trio X: Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas, Joakim Ekberg, trummor
Nyhet

Trio X of Sweden, cd-släpp och Estland

Hem / Om oss / Nyheter / Trio X of Sweden, cd-släpp och Estland

Mycket på gång för Trio X!

Hej Per V Johansson

Per V Johansson

Per V Johansson, basist i Trio X

Som vanligt har ni i trion mycket på gång men just nu är det ändå extra fokus på er.

På lördag 4/11 gör ni återigen det populära Carte Blanche i Uppsala Konsert & Kongress, en eftermiddag med överraskningar och härliga musikmöten. Men denna gång passar ni även på att släppa en ny cd. Berätta om den.

Efter vår senaste cd, Träumerei, så växte projektet och repertoaren till att även inbegripa musikal-, film- och populärmusik. I den här nya utgivningen, Atonement, har vi därför valt att presentera just denna musik tillsammans med nya, egna kompositioner. Vi valde Lennart Simonssons komposition “Atonement” (försoning) som titelspår och vår förhoppning är att upplevelsen av vår musik andas just detta.

I nästa vecka har ni blivit inbjudna till Estland, vad kommer att hända där?

Ja, vi är inbjudna av dirigenten Paul Mägi och saxofonisten Lembit Saarsalu att vara med i deras samarbete. Mägi känner vi sedan många år då han varit chefsdirigent i Uppsala Kammarorkester och Saasalu har vi samarbetat med tidigare både i Estland och i Sverige bl a med en skivinspelning. I nästa vecka blir det tre konserter i Tallin, Tartu och Pärnu. Konserten heter ”Symfoni möter jazz” och det är vi och Vanemuine Symfoniorkester. Extra kul är att vi också kommer ha med en av Lennart Simonssons kompositioner i programmet.

Tidigare i höstas var ni till Vara Konserthus och gjorde succé tillsammans med Jeanette Köhn, Karl Dyall och Rennie Mirro med showen Swedish Shuffle, var kommer vi att kunna se den igen?

Vi ska framföra showen Swedish Shuffle eller Happy days are here again som den också kallas, på dels Oscarsteatern den 19 november och dels i Uppsala Konsert & Kongress den 21 mars.  Det här är väldigt speciellt för oss, helt annorlunda än en skivinspelning. En helaftonsshow med musikal och dans!  Det har varit ett gediget förarbete och hela showen har arbetats fram tillsammans.

Swedish Shuffle i Uppsala 21 mars länk till konserten här

Trio X of Sweden och Vanemuine Symfoniorkester “Symfoni möter jazz”.

Reklamklipp för youtube här:

 

Trio X

Lennart Simonsson, piano
Joakim Ekberg, trummor
Per V Johansson, bas

Mer om Trio X i länken här