Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Nyhet

Välkommen Magnus Båge, ny producent på Musik i Uppland

Hem / Om oss / Nyheter / Välkommen Magnus Båge, ny producent på Musik i Uppland

Vi hälsar Magnus Båge varmt välkommen till Musik i Uppland! Magnus har tillträtt som producent för Musik i Upplands turnerande verksamhet Konsertkarusellen. Här följer 3 frågor till Magnus.

Porträtt Magnus Båge
Magnus Båge, ny producent på Musik i Uppland
  1. Vem är Magnus Båge?

Jag har varit verksam musiker i 35 år, i grunden som flöjtist, men har under åren breddat mig till fler instrument. Mitt andrainstrument är piano, men jag spelar också lite klarinett och saxofon. Det senaste tio åren har jag fokuserat på att skriva musik och nu skulle jag säga att min konstnärliga yrkestitel är kompositör snarare än musiker. Jag ser mig själv som lite av en udda fågel som rör sig mellan alla möjliga olika genrer. Jag började som klassiskt skolad flöjtist, för att senare ta lektioner i jazzimprovisation, och när jag komponerar blir det allt från sakral musik till skräckhumoropera för barn.  

Producentbanan började som Barn & Unga-producent på Västmanlandsmusiken i Västerås år 2020. Musikerbakgrunden är till stor hjälp i mitt arbete som producent, både när det gäller att kommunicera med våra musiker och ett kontaktnät av artister som jag skapat under mina år som aktiv musiker.  

2. Vad lockade dig till tjänsten som producent på Musik i Uppland?

Som producent för Konsertkarusellen ser jag fram emot att arbeta med det offentliga arrangörslivet ute i länet, och att utveckla karusellkonceptet. Jag har redan hunnit vara ute i kommunerna för att träffa arrangörer och det finns ett intresse av förnyelse, något jag ser fram emot att arbeta vidare med. Och jag har ett genuint intresse för att stötta de lokala arrangörerna, ge dem energi för att de ska känna sig sedda och uppskattade. 

Och jag älskar Uppsala som stad! Jag har också en del kopplingar hit från när jag tidigare haft kontakt med flera som jobbar på Musik i Uppland, både musiker och administration. Det känns faktiskt som att komma hem! 

3. Har du någon relation/koppling till Uppsala län?  

Jag har jobbat en hel del här i egenskap av musiker, framför allt i kyrkor runt om i länet. I nuläget tycker jag mig känna länet ganska bra, men ambitionen är att lära känna länet mycket bra.  

Konsertkarusellen

Oavsett var du bor i Uppsala län, ska du ha möjlighet att lyssna på levande musik av hög kvalitet. Det är tanken med Konsertkarusellen, ett turnéprogram som arrangeras i samarbete med kommunerna i länet.

Läs mer om Konsertkarusellen