Aktuella produktioner

Uppsala Kammarsolister har en stor repertoarbredd och många program har rönt stor uppskattning. Ensemblen kommer gärna och spelar hos er! Nedan presenteras ett antal aktuella produktioner som Uppsala Kammarsolister erbjuder arrangörer att köpa.

Produktionerna nedan är exempel på kammarsolisternas repertoarbredd och som har spelats tidigare och rönt stor uppskattning.

Information, pris och bokning kontakta:

Kajsa Enqvistproducent
Klicka för att skicka e-post
Tel: 018-17 19 28, Mobil: 070-285 33 15

 

Ludwig van Beethoven

”Beethovengubbarna hos Strindberg”

Ulrika Knutson, kåsör

En underhållande konsert där kåseri och musik ser på 250 årsjubilaren från Strindbergs tid.

På kammarmusikkonserterna i Sverige under 1800-talets slut var Beethoven den i särklass mest spelade tonsättaren. Hemma hos den Beethovenfrälsta Strindberg samlades ”Beethovengubbarna”, drack punsch, löste livsgåtorna och spelade musik så att takkronan gungade!

Även om Strindberg föredrog pianosonaternas Beethoven lärde han sig med tiden att älska stråkkvartetterna. Han var beroende av musik. Strindberg bråkade med alla sina bekanta men musikervännerna var han rädd om. Dit hörde brodern Axel och tonsättaren Tor Aulin.

Uppsala Kammarsolister älskar också att spela Ludwig van Beethoven – 250 års jubilar! Tillsammans med Ulrika Knutson gör ensemblen ett program där musiken blandas med Strindbergs röst – arg, rolig, neurotisk och lycklig – så länge han får umgås med Beethoven.

Program

Stråkkvintett i C-dur op 29
Sats ur kvartett i a-moll op 132 ”Heiliger dankgesang eines Genesenen an die Gottheit”
Stråkkvartett i f-moll op 95

Passa på att möta Beethoven på ett humoristiskt och historiskt svenskt perspektiv!

Ulrika Knutson

Ulrika Knutson är känd från en mängd olika sammanhang som journalist, författare, programledare, litteraturvetare. Hon medverkar med krönikor i Upsala Nya Tidning och nyhetsmagasinet Fokus. Hon har varit gästprofessor i journalistik och har fått många priser, som av Svenska Akademin och Uppsala kommun.

Pris

Kostnaden för produktionen ”Beethovengubbarna hos Strindberg” är 20 000 kr exkl. moms och resor/boende.

Period

Kontakta Stefan Holmström, vik. producent, e-post: stefan.holmstrom@musikiuppland.se


Tidig och Tidlös, med Björn Gäfvert, cembaloBjörn Gäfvert

Musik från barockens mästare tillsammans med Uppsala Kammarsolister och Björn Gäfvert på cembalo. På programmet ställs valda delar ur Vivaldis årstider, med Nils-Erik Sparf som solist, mot Piazzollas tolkning av årstiderna i Buenos Aires. Vi får också höra Bachs cembalokonsert i f-moll med den oerhört vackra och välkända andrasatsen. Samt musik av Purcell.

Björn Gäfvert

Björn Gäfvert är organist i Immanuelskyrkan i Stockholm, och även flitigt anlitad som cembalist. Bland annat har vi hört honom tillsammans med Drottningholms barockensemble och i Uppsala Kammarorkester.


Skuggvärldar, med Ulrika Knutson, berättare

Det gemensamma mellan Mayer, Smyth och Aulin var beslutsamheten över att komponera. De utbildade sig, utövade och skapade musik och trots att de möttes av olika motgångar under sin levnad har de efterlämnat stor produktion. Vi får höra Emilie Mayers romantiska stråkkvartett publicerad 1860, den enda av sju kvartetter som hon fick utgiven under sin livstid. En stråkkvintett av Ethel Smyth som av vissa ansågs skriva alltför maskulin musik, och nordisk och lyrisk kvartett av Valborg Aulin.

Kollage med kompositörerna Emilie Mayer, Ether Smyth och Valborg Aulin.

Ulrika Knutson

Ulrika Knutson är känd från en mängd olika sammanhang som journalist, författare, programledare, litteraturvetare. Hon medverkar med krönikor i Upsala Nya Tidning och nyhetsmagasinet Fokus. Hon har varit gästprofessor i journalistik och har fått många priser, som av Svenska Akademin och Uppsala kommun.


Konserter efter önskemål

Uppsala Kammarsolister har en stor repertoarkännedom och det finns alltid möjlighet att sätta ihop ett konsertprogram efter dina önskemål. Som exempel Mozart och Brahms stråkkvintetter är ständigt aktuella liksom Debussys och Ravels kvartetter. I den utsträckning det är möjligt kan vi också plocka upp tidigare produktioner och det är oftast möjligt att välja något program ur den kammarmusikserie som Uppsala Kammarsolister håller i Uppsala och i Stockholm.

Ta kontakt med oss på Musik i Uppland så låter vi kreativiteten flöda!


Brahms stråkkvintetter

Stråkkvintett nr 1 och 2.

Uppsala Kammarsolister spelade in Brahms stråkkvintetter nr 1 och nr 2. Tolkningarna hyllades av både svensk och utländsk press!

Recensioner och lyssning

Här ett par kommentarer om inspelningen.

Brahms stråkkvintetter, via Spotify, länk här.