Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Uppsala Kammarsolister

Aktuella produktioner

Hem / Våra ensembler / Uppsala Kammarsolister / Aktuella produktioner

Uppsala Kammarsolister har en stor repertoarbredd och många program har fått stor uppskattning. Nedan presenteras ett antal aktuella produktioner som Uppsala Kammarsolister erbjuder arrangörer att köpa.

Information, pris och bokning kontakta:

Natalie Gourman Syberg, producent
Tel: 018-17 19 28
Mobil: 070-285 33 15
natalie.gourman-syberg@musikiuppland.se

Uppsala Kammarsolister med Ulrika Knutson

Beethovengubbarna hos Strindberg

Ludwig van Beethoven

Uppsala Kammarsolister tillsammans med Ulrika Knutson, kåsör. En underhållande konsert där kåseri och musik ser på 250 årsjubilaren från Strindbergs tid.

På kammarmusikkonserterna i Sverige under 1800-talets slut var Beethoven den i särklass mest spelade tonsättaren. Hemma hos den Beethovenfrälsta Strindberg samlades ”Beethovengubbarna”, drack punsch, löste livsgåtorna och spelade musik så att takkronan gungade!

Även om Strindberg föredrog pianosonaternas Beethoven lärde han sig med tiden att älska stråkkvartetterna. Han var beroende av musik. Strindberg bråkade med alla sina bekanta men musikervännerna var han rädd om. Dit hörde brodern Axel och tonsättaren Tor Aulin.

Uppsala Kammarsolister älskar också att spela Ludwig van Beethoven – 250 års jubilar! Tillsammans med Ulrika Knutson gör ensemblen ett program där musiken blandas med Strindbergs röst – arg, rolig, neurotisk och lycklig – så länge han får umgås med Beethoven.

Passa på att möta Beethoven på ett humoristiskt och historiskt svenskt perspektiv!

Program

Stråkkvintett i C-dur op 29
Sats ur kvartett i a-moll op 132 ”Heiliger dankgesang eines Genesenen an die Gottheit”
Stråkkvartett i f-moll op 95

Pris

Kostnaden för produktionen Beethovengubbarna hos Strindberg är 20 000 kr exkl. moms och resor/boende.

Skuggvärldar

Kollage med kompositörerna Emilie Mayer, Ether Smyth och Valborg Aulin.

Det gemensamma mellan Mayer, Smyth och Aulin var beslutsamheten över att komponera. De utbildade sig, utövade och skapade musik och trots att de möttes av olika motgångar under sin levnad har de efterlämnat stor produktion. Vi får höra Emilie Mayers romantiska stråkkvartett publicerad 1860, den enda av sju kvartetter som hon fick utgiven under sin livstid. En stråkkvintett av Ethel Smyth som av vissa ansågs skriva alltför maskulin musik, och nordisk och lyrisk kvartett av Valborg Aulin.

Ulrika Knutson
Ulrika Knutson

Ulrika Knutson

Ulrika Knutson är känd från en mängd olika sammanhang som journalist, författare, programledare, litteraturvetare. Hon medverkar med krönikor i Upsala Nya Tidning och nyhetsmagasinet Fokus. Hon har varit gästprofessor i journalistik och har fått många priser, som av Svenska Akademin och Uppsala kommun.


Konserter efter önskemål

Uppsala Kammarsolister har en stor repertoarkännedom och det finns alltid möjlighet att sätta ihop ett konsertprogram efter dina önskemål. Som exempel Mozart och Brahms stråkkvintetter är ständigt aktuella liksom Debussys och Ravels kvartetter. I den utsträckning det är möjligt kan vi också plocka upp tidigare produktioner och det är oftast möjligt att välja något program ur den kammarmusikserie som Uppsala Kammarsolister håller i Uppsala och i Stockholm.

Ta kontakt med oss på Musik i Uppland så låter vi kreativiteten flöda!