Trio X och LaGaylia i Knivsta

Konsertkarusellen

Din Musik i Uppland

Oavsett var du bor i Uppsala län, ska du ha möjlighet att lyssna på levande musik av hög kvalitet. Det är tanken med Konsertkarusellen, ett turné­program som arrangeras i samarbete med kommunerna i länet.

Våra egna ensembler bildar basen, ofta med gästartister. I programmet ingår även helt fristående artister och musikgrupper. Men det som framförallt får karusellen att snurra, är de lokala föreningarnas ideella arbete. Med stor entusiasm för musik, sin egen förening och bygd får de allt det praktiska runtomkring att fungera.

Denna säsong bjuder på visa, jazz, renässans, judisk folkmusik, barock och rock samt bluegrass! I flera av konserterna är berättandet i fokus, vi får historisk dramatik och folklig berättartradition.
Välkommen till en konsert nära dig!

Konsertkarusellen säsongen 2017-2018Bild på trion Tzeitel

  • Trio X och Bengan Janson
  • Linnékvintetten och Christina Larsson Malmberg
  • Tzeitel
  • Uppsala Kammarsolister
  • Trio X och Mikael Rickfors
  • Spinning Jennies
  • Filip Jers Quartet

Information om respektive konsert såsom tid och plats finns i länkarna här intill. Klicka på önskad kommun.

Ett paket med sju konserter till varje kommun

Musik i Uppland erbjuder länets kommuner att köpa in en konsertserie, omfattande sju konserter, till ett kraftigt subventionerat pris. Konsertkarusellen erbjuder musik av hög kvalitet, framförd av professionella musiker. Genrer och repertoar varierar. Nedan kan du se vilka som kommer att turnera runt i Uppsala län. Konserterna arrangeras av det lokala föreningslivet med stöd av Musik i Uppland.

Mer information

Kontakta gärna Eva Sverredal som är producent och verksamhetsutvecklare om du vill ha mer information angående Konsertkarusellens upplägg, tel. 018-17 19 21, klicka här för att skicka e-post