Till innehåll på sidan
Barn som undersöker instrument

Barn & Ungdom

Hem / Barn & Ungdom

Livemusik för och med barn och unga

Vi erbjuder konsertupplevelser för barn och ungdomar i alla åldrar av hög konstnärlig kvalitet. Vi har produktioner i olika genrer med både frilansmusiker och våra fast anställda ensembler samt Skapande skola-projekt. Vi håller i projektet Rösträtt – sång på förskolan och vi bedriver musiktävlingen Imagine.

Produktioner 2024

Nu finns det nya produktioner i utbudet med professionella musiker som kommer ut till er på förskolor och skolor och spelar. Även du som är arrangör för offentliga barnkonserter kan beställa. Förutom att Musik i Uppland subventionerar priset så bokar och betalar vi även artisternas resor. Gå till Konserter att köpa för att läsa mer om våra produktioner för barn och ungdomar.

Rösträtt – sång på förskolan

Vi vill att barn i Uppland ska få mer sång och få sjunga på sätt som passar deras röster. Rösträtt – sång på förskolan, är ett nationellt samarbetsprojekt inom Regional Musik i Sverige för att stärka barns sång. Läs mer på vår sida om Rösträtt.

Imagine

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Huvudman för Imagine Sweden är Regional Musik i Sverige (RMS) och Musik i Uppland ansvarar för Imagine Uppland. Läs mer på vår sida om Imagine Sweden

Information, pris och bokning kontakta:

Katarina Bonander, producent
Klicka här för att skicka mejl
Tel: 018-17 19 37 Mobil: 070-580 37 63

Studiebesök hos Uppsala Kammarorkester

El Sistema-barn besöker musiker i konserthuset

Vi låter skolklasser titta in på musikernas arbetsplats i Uppsala Konsert & Kongress, och självklart får eleverna lyssna en liten stund på deras repetitionsarbete. Vi berättar också om instrumenten, om orkestern och om hur det är att gå på en konsert.

För studiebesök kontakta:

Veronika Savolainen
Klicka för att skicka e-post
Tel: 018-17 19 34, Mobil: 070-528 95 65