Bild på Uppsala Kammarorkester

Barn & Ungdom

Vi erbjuder konsertupplevelser för barn och ungdomar i alla åldrar av hög konstnärlig kvalitet. Vi har produktioner i olika genrer med både frilansmusiker och våra fast anställda ensembler samt Skapande skola-projekt.

Produktioner 2019

I utbudet för 2019 finns professionella musiker som kommer ut till er på förskolor och skolor och spelar. Även du som är arrangör för offentliga barnkonserter kan beställa. Förutom att Musik i Uppland subventionerar priset så bokar och betalar vi även artisternas resor.

Utbudsdag inom scenkonst för barn och unga

Du som är lärare/pedagoger med barn/elever, kultursekreterare, skapande skola-samordnare och intresserad, boka 24 oktober 2018!

Onsdag 24 oktober kommer B-salen i Uppsala Konsert & Kongress att fyllas av produktioner inom dans, musik och teater. Det bjuds på korta utdrag ur föreställningar som är riktade till barn och unga, som passar såväl som offentliga föreställningar som i skolans värld samt på lov.

Kulturkraft och mer information

Arrangör är det regionala barn- och ungdomskulturnätverket Kulturkraft genom Kulturenheten och Musik i Uppland.
Boka dagen i din kalender, och håll utkik efter mer information på www.regionuppsala.se/kultur/scenkonstdag

Studiebesök hos Uppsala KammarorkesterEl Sistema-barn besöker musiker i konserthuset

Vi låter skolklasser titta in på musikernas arbetsplats i Uppsala Konsert & Kongress, och självklart får eleverna lyssna en liten stund på deras repetitionsarbete. Vi berättar också om instrumenten, om orkestern och om hur det är att gå på en konsert.

För mer information och intresseanmälan
Kontakta Helena Eriksson epost

Kontakta oss

Om du vill veta mer, se hur vi jobbar på Musik i Uppland? Prata program och diskutera idéer, tveka inte boka en tid med Katarina Bonander, producent för barn och ungdom:
e-post eller tel. 018-17 19 37.