Till innehåll på sidan
Emilia och Nadin
Barn & ungdom

Konserter att köpa

Hem / Barn & Ungdom / Konserter att köpa

Musik för barn och unga från 1 – 19 år

Varmt välkommen till Musik i Upplands konserter och musikföreställningar för barn och unga. Vårt uppdrag är att ge länets invånare möjlighet att uppleva levande musik av högsta kvalitet i olika genrer.

I utbudet presenterar vi professionella musiker som kommer ut till er och spelar. Förutom att Musik i Uppland subventionerar priset så bokar och betalar vi artisternas resor och tillhandahåller affischer.

Information, pris och bokning kontakta:

Katarina Bonander, producent
Tel: 018-17 19 37
Mobil: 070-580 37 63
katarina.bonander@musikiuppland.se

Utbud 2024

Lönnebergakvartetten
Lönnebergakvartetten

Välkommen att beställa!

Konsertburkar,
med Lisa och Thomas, 1 -2 år, 3 – 5 år

Familjen Svängsson,
akustisk musik och lekfulla texter, 3 – 8 år

Min magiska trädgård, 
med Anna och Trio X, 5 – 9 år

Toner och Tankar för unga filosofer,
med Lönnebergakvartetten, 5 -10 år

Världens musik!
med Emilia och Nadin, 6 – 12 år


Produktioner med Musik i Upplands ensembler

Vi har även produktioner med Musik i Upplands ensembler. Kontakta oss för mer information och priser. Här nedan är några exempel.

Linnekvintetten

  • Trumpeten som skrek

Målgrupp 4-9 år

Kan egentligen trumpeten skrika, hornet hoa, trombonen tjoa och bastuban bullra? Och vem är det egentligen som bestämt namnet på den här konserten? Linnékvintetten ger sig ut på en musikalisk upptäcktsfärd för att försöka få svar på dessa märkliga frågor. Med en saligt blandad repertoar med musik av bland andra Bach, Rossini, Owe Thörnqvist, Alice Tegnér och John Williams får vi reda på mer hur de olika brassinstrumenten kan och inte kan låta. Trumpeten som skrek kan erbjudas som turné på både skolor och förskolor.


  • Brasskorgen

Målgrupp 3-6 år

Barnen möter en hel brasskvintett med trumpeter, horn, trombon och tuba!
Dra en lapp ur korgen. Linnékvintetten har med sig en korg full med spännande musik. Barnen drar en lapp och medverkar till vad som händer härnäst. Kanske blir det en sång att vara med och sjunga i, ett instrumentalstycke eller ett vackert mässingsinstrument som barnen får lyssna och titta närmare på.


  • 12 sånger om månaderna

Målgrupp 8-11 år

Sjung 12 sånger om månaderna med Linnékvintetten! Här erbjuds ett tillfälle där ni kan göra en konsert med barnen där de medverkar med sång och möjlighet att skapa egen rekvisita. 12 sånger om månaderna är en samling sånger skrivna av Klas Backman och Anna Charlotta Gunnarson.

Varje melodi och text har så som månaderna sin alldeles egen stämning. Vi åker pulka i januari, badar i juli, fryser om fingrarna i oktober och blir kanske rädda för spöken i november. Musiken finns att lyssna på på Spotify och notmaterial kan skickas ut innan.

Lyssna på “12 sånger om månaderna” på Spotify här


  • Majas alfabetsånger

Målgrupp: barnkör

Linnékvintetten har låtit arrangera alla sångerna för barnkör och brasskvintett, och kommer gärna till er för att göra konsert med din barnkör. Alla bokstäverna har en egen sång, och ni väljer själva hur många och vilka sånger ni vill ha med i er konsert. Allt efter vad som passar era önskemål och förutsättningar. Det ni behöver göra på hemmaplan är att öva in de sånger ni vill ha med, så att barnen kan dem.

Text: Lena Andersson
Musik: Kerstin Andeby
Arrangerade för brasskvintett av Anders Högstedt

Se en film om projektet här


  • Brass i klassen

Målgrupp: 8-10 år

Linnékvintetten kommer till skolan, knackar på dörren och överraskar barnen i tre klassrum. De visar och pratar om sina respektive instrument, barnen får höra ljudprov och ställa frågor. Efteråt blir det konsert i skolans samlingssal. Ett roligt sätt att lära sig mer om brassinstrument. Rekommenderad ålder 8-10 år.


Trio X

  •  Livet är nu

Målgrupp: 3-9 år

Gitarristen Jojje Wadenius och jazzensemblen Trio X framför en musikalisk och poetisk hyllning till livet här och nu: till små och stora stunder, kärlek, tokerier och sorg. Låtar som handlar om hundar och pizza, om att känna sig arg eller ledsen och om NU, som svisch, just försvann. En känslosam och varm konsertupplevelse! Musikens texter består av Lotta Olssons dikter.

Läs mer om konserten “Livet är nu” (pdf)


  • Solen strålar ner på dig

Målgrupp: 6-9 år

Konsert med sångerskan Matilda Bådagård, flöjtisten Magnus Båge och Trio X. Vi får höra sånger såsom Huvudknoppen, Apan Ada, Solen strålar ned på dig och som är några av titlar på Magnus Båges nya barnsånger med vackra texter av Karin Andersens och Lennart Hellsing. Barnsångerna har stor genrebredd och det finns material att skicka ut i förväg.

Titta på “Solen strålar ner på dig” på Youtube här


  • Jazzrazzia

Målgrupp: alla åldrar

Med piano, bas och trummor intar musikerna er skola och fyller den med svängig jazz.

Här har Trio X skapat en interaktiv konsert. Med piano, bas och trummor kommer musikerna till er och spelar svängig jazz och förklarar: vad är musik? vad är improvisation? Det här är ett unikt tillfälle att möta professionella improvisationsmusiker som lekfullt delger sina kunskaper. Musikerna bjuder på sig själva och publiken får en underhållande och pedagogisk konsert.

Läs mer om konserten “Jazzrazzia” i en pdf här