Till innehåll på sidan
Emilia och Nadin
Barn & ungdom

Konserter att köpa

Hem / Barn & Ungdom / Konserter att köpa

Musik för barn och unga från 1 – 19 år

Varmt välkommen till Musik i Upplands konserter och musikföreställningar för barn och unga. Vårt uppdrag är att ge länets invånare möjlighet att uppleva levande musik av högsta kvalitet i olika genrer.

I utbudet presenterar vi professionella musiker som kommer ut till er och spelar. Förutom att Musik i Uppland subventionerar priset så bokar och betalar vi artisternas resor och tillhandahåller affischer.

Information, pris och bokning kontakta:

Katarina Bonander, producent
Tel: 018-17 19 37
Mobil: 070-580 37 63
katarina.bonander@musikiuppland.se

Utbud 2024

Lönnebergakvartetten
Lönnebergakvartetten

Välkommen att beställa!

Konsertburkar,
med Lisa och Thomas, 1 -2 år, 3 – 5 år

Familjen Svängsson,
akustisk musik och lekfulla texter, 3 – 8 år

Min magiska trädgård, 
med Anna och Trio X, 5 – 9 år

Toner och Tankar för unga filosofer,
med Lönnebergakvartetten, 5 -10 år

Världens musik!
med Emilia och Nadin, 6 – 12 år


Produktioner med Musik i Upplands ensembler

Vi har även produktioner med Musik i Upplands ensembler. Kontakta oss för mer information och priser. Här nedan är några exempel.

Linnekvintetten

  • Brasskorgen

Målgrupp 3-6 år

Barnen möter en hel brasskvintett med trumpeter, horn, trombon och tuba!
Dra en lapp ur korgen. Linnékvintetten har med sig en korg full med spännande musik. Barnen drar en lapp och medverkar till vad som händer härnäst. Kanske blir det en sång att vara med och sjunga i, ett instrumentalstycke eller ett vackert mässingsinstrument som barnen får lyssna och titta närmare på.


  • 12 sånger om månaderna

Målgrupp 8-11 år

Sjung 12 sånger om månaderna med Linnékvintetten! Här erbjuds ett tillfälle där ni kan göra en konsert med barnen där de medverkar med sång och möjlighet att skapa egen rekvisita. 12 sånger om månaderna är en samling sånger skrivna av Klas Backman och Anna Charlotta Gunnarson.

Varje melodi och text har så som månaderna sin alldeles egen stämning. Vi åker pulka i januari, badar i juli, fryser om fingrarna i oktober och blir kanske rädda för spöken i november. Musiken finns att lyssna på på Spotify och notmaterial kan skickas ut innan.

Länk till Spotify


  • Majas alfabetsånger

Linnékvintetten har låtit arrangera alla sångerna för barnkör och brasskvintett, och kommer gärna till er för att göra konsert med din barnkör. Alla bokstäverna har en egen sång, och ni väljer själva hur många och vilka sånger ni vill ha med i er konsert. Allt efter vad som passar era önskemål och förutsättningar. Det ni behöver göra på hemmaplan är att öva in de sånger ni vill ha med, så att barnen kan dem.

Text: Lena Andersson
Musik: Kerstin Andeby
Arrangerade för brasskvintett av Anders Högstedt

Se en film om projektet här


  • Brass i klassen

Linnékvintetten kommer till skolan, knackar på dörren och överraskar barnen i tre klassrum. De visar och pratar om sina respektive instrument, barnen får höra ljudprov och ställa frågor. Efteråt blir det konsert i skolans samlingssal. Ett roligt sätt att lära sig mer om brassinstrument. Rekommenderad ålder 8-10 år.

Trio X

  • Solen strålar ner på dig
Musikerna i Solen strålar lyser ner på dig

Konsert med sångerskan Matilda Bådagård, flöjtisten Magnus Båge och Trio X. Vi får höra sånger såsom Huvudknoppen, Apan Ada, Solen strålar ned på dig och som är några av titlar på Magnus Båges nya barnsånger med vackra texter av Karin Andersens och Lennart Hellsing. Barnsångerna har stor genrebredd och det finns material att skicka ut i förväg.
Rekommenderad ålder för barn mellan 6-9 år.
Länk till YouTube “Solen strålar ner på dig”

  • Träumerei Drömmar

Vad händer med klassisk musik när en jazztrio spelar den? Trio X tänjer på gränser, är lekfulla och kreativa. Musiken känns igen, men musiken är mer fri. Detta är en unik möjlighet för unga lyssnare att undersöka vad improvisation är och att träffa professionella musiker som delar med sig av sina kunskaper på ett lekfullt sätt.
Rekommenderad ålder 12-19 år.
Länk till YouTube “Träumerei”

  • Jazzrazzia

Vad är improvisation? Trio X visar och förklarar. För alla åldrar.