Till innehåll på sidan
Bild på fiol
Om oss

Om webbplatsen

Hem / Om oss / Om webbplatsen

Tillgänglig webb

För oss är det viktigt att alla kan ta del av vår information och konserter. Vårt mål är att ha en så tillgänglig webbplats som möjligt.

Vår webb är byggd och strukturerad enligt gällande riktlinjer och standarder. Vi arbetar dessutom med att innehållet ska vara lätt att ta till sig och att du enkelt ska hitta den information du söker. Har du några förbättringsförslag är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer om tillgängliga webbplatser.

Förstora texten

Du kan enkelt förstora texten på webbsidan genom att hålla ner Ctrl/Cmd samtidigt som du trycker på + (plus). För att nollställa trycker du Ctrl/Cmd + 0 (noll).

Det går också att öka kontrasten eller förändra radlängden på webbsidor. Dessa inställningar gör du i din webbläsare eller i ditt operativsystem.

Navigera med tangentbordet

Webbplatsen är byggd så att du kan navigera med hjälp av tangentbordet istället för musen. Detta gör du genom att använda tab-tangenten.

Pdf-dokument

För att kunna öppna och läsa de pdf-dokument som finns på vissa av våra sidor behöver du ha Acrobat Reader. Programmet är gratis och finns på Adobes webbplats. Ladda ner Adobe Reader

Kakor/Cookies

Musik i Upplands webbplats använder sig av kakor. En kaka (eller cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av dem. Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

Musik i Uppland använder analysverktyget Google Analytics för att kunna få information om vilka sidor som besöks och hur många som besöker vår webbplats. Vi kan sedan ta hjälp av denna information för att förbättra innehåll, struktur och navigering.

Google Analytics använder JavaScript och kakor. Informationen som skapas av dessa kakor (inklusive din IP-adress), kommer att skickas vidare till och lagras av Google på servrar i USA. Google kan också överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman IP-adresser med annan data som Google innehar.

Om du inte vill att kakor ska lagras på din dator kan du stänga av den funktionen i din webbläsares inställningar. Om du bara vill hindra statistik att föras över till Google Analytics finns det ett tillägg som du kan installera i din webbläsare.

Läs mer om kakor