Till innehåll på sidan
Uplands Låtverkstad 2019
Barn & ungdom

ULV – Uplands Låtverkstad

Hem / Barn & Ungdom / ULV – Uplands Låtverkstad

ULV (Uplands Låtverkstad) är ett folkmusikband för ungdomar 12 och 19 år som vill spela uppländsk folkmusik. I ULV lär man sig låtar på gehör, jammar, övar sceniskt framträdande och spelar på konserter och spelmansstämmor. Och har det väldigt roligt tillsammans!

Tomas “Limpan” Lindberg & Petrus Dillner leder

Projektet med Uplands Låtverkstad startade 2009. Konstnärliga ledare och lärare är Petrus Dillner, tidigare medlem i ULV , numera riksspelman och medlem bland annat i Trio Törn, och Tomas ”Limpan” Lindberg, gitarrist, känd från bl.a. folkmusikgruppen Draupner.

Bakom projektet står Musik i Uppland, Uplands spelmansförbund och Eric Sahlström Institutet. Efter över tio mycket lyckade år fortsätter projektet med full fart.

ULV söker nya medlemmar – kom och prova på!

Prova på-rep lördag 21 januari och söndag 12 mars kl 10-16 i Musik i Upplands lokaler i Uppsala Konsert & Kongress, för dig 12-19 år som spelar ett akustiskt instrument. Du bör ha spelat ditt instrument i minst två-tre år, och vara bekväm med att undervisningen sker framför allt på gehör.

För mer information och anmälan till Prova på-rep, kontakta Eric Sahlström Institutet på info@esitobo.org.

Aktiviteter

Varje termin genomförs 3-4 repdagar och ett helgläger för att lära sig låtar och tillsammans arrangera dem, för att jamma och för att ha riktigt kul tillsammans. Rep och helgläger sker i Uppsala och Tobo. I ULV slipar sig ungdomarna musikaliskt och tränar på sceniskt uppträdande.

Uplands Låtverkstad (ULV), jubileumskonsert

ULV spelar årligen på Oktoberstämman i Uppsala och har haft egna konserter i Uppsala Konsert & Kongress tillsammans med Väsen, Hoven Droven och Folk All in Band. De har även spelat på Kulturernas Karneval i Uppsala och på Bingsjöstämman. Våren 2018 nominerades ULV till Folk- och världsmusikgalan i kategorin “Årets Barn och Unga”.

Uplands Låtverkstad har, i region Uppsala, blivit en självklarhet för ungdomar som vill spela folkmusik tillsammans.

Information om ULV

Är du 12 till 19 år och vill du vara med och spela folkmusik på gehör? Kontakta Eric Sahlström Institutet i Tobo på info@esitobo.org tel. 0295-342 90.

Här kan du följa ULV på facebook.

Organisationer bakom ULV

Förutom Musik i Uppland står Eric Sahlström Institutet och Uplands spelmansförbund bakom ULV.

Jubileumskonsert 2019

Med en stor folkmusik- och danskväll firade ULV 10-års jubileum på lördagen den 28 september 2019. Gäster var Hoven Droven!

Bilder

Medlemmarna i ULV 2019