Till innehåll på sidan
Ungdomar i ULV 2024
Barn & ungdom

ULV – Uplands Låtverkstad

Hem / Barn & Ungdom / ULV – Uplands Låtverkstad

ULV (Uplands Låtverkstad) är ett folkmusikband för ungdomar 12-19 år som spelar uppländsk folkmusik. I ULV lär man sig låtar på gehör, jammar, övar sceniskt framträdande och spelar på konserter och spelmansstämmor. Och har det väldigt roligt tillsammans!

Tomas “Limpan” Lindberg & Petrus Dillner leder

Projektet med Uplands Låtverkstad startade 2009. Konstnärliga ledare och lärare är Petrus Dillner, tidigare medlem i ULV, numera riksspelman och medlem bland annat i Northern Resonance, och Tomas ”Limpan” Lindberg, gitarrist, känd från bl.a. folkmusikgruppen Draupner.

Bakom projektet står Musik i Uppland, Uplands spelmansförbund och Eric Sahlström Institutet. Efter över tio mycket lyckade år fortsätter projektet med full fart.

Nyhet 2023

En nyhet för hösten 2023 var att vi startade upp Lill-ULV för barn i åldrarna 9-11 år. Vid intresse kontakta Eric Sahlström Institutet via e-post: info@esitobo.org

Aktiviteter

Varje termin genomförs 2-3 repdagar och ett helgläger för att lära sig låtar och tillsammans arrangera dem, för att jamma och för att ha riktigt kul tillsammans. Rep och helgläger sker i Uppsala och Tobo. I ULV slipar sig ungdomarna musikaliskt och tränar på sceniskt uppträdande.

Uplands Låtverkstad (ULV), jubileumskonsert

ULV spelar årligen på Oktoberstämman i Uppsala och har haft egna konserter i Uppsala Konsert & Kongress tillsammans med Väsen, Hoven Droven och Folk All in Band. De har även spelat på Kulturernas Karneval i Uppsala och på Bingsjöstämman. Våren 2018 nominerades ULV till Folk- och världsmusikgalan i kategorin “Årets Barn och Unga”.

Aktuellt 2024

Här är alla offentliga speltillfällen för ULV under sommaren 2024 och i oktober på oktoberstämman.

3 juli: Bingsjöstämman (spel till dans)

https://www.bingsjostamman.se

28 juli: Vikstadagen

31 juli: Orbadenstämman

https://www.orbadenstamman.se

26 oktober: Oktoberstämman
Se mer information här

Information om ULV

Är du 9-11 eller 12-19 år och vill du vara med och spela folkmusik på gehör? Kontakta Eric Sahlström Institutet i Tobo på info@esitobo.org tel. 0295-342 90.

Här kan du följa ULV på facebook.

Organisationer bakom ULV

Förutom Musik i Uppland står Eric Sahlström Institutet och Uplands spelmansförbund bakom ULV.

Jubileumskonsert 2019

Med en stor folkmusik- och danskväll firade ULV 10-års jubileum på lördagen den 28 september 2019. Gäster var Hoven Droven!

Bilder

Medlemmarna i ULV 2019