Till innehåll på sidan

Open Stage

Hem / Barn & Ungdom / Open Stage

Open Stage

Open Stage är en scen med livemusik och en mötesplats för unga! Ungdomar och unga vuxna bjuds in till en scenkväll dit band och artister från alla musikstilar välkomnas och där de får chansen att framträda i ett professionellt sammanhang.

Det viktiga mötet

Via Open Stage vill Musik i Uppland att länets yngre och äldre musikliv möts och att ny publik lockas till länets offentliga musikliv. Initiativet skapades för att ge unga musiker och artister en djupare förståelse för den bransch de vill verka i och sätta värde på sitt skapande. Förhoppningen är också att hitta nya unga artister via Open Stage, vilket kan leda till fler deltagare i vårt mångåriga projekt Imagine Uppland. Läs mer om projektet ‘Imagine’

En person sitter vid en flygel och spelar i motljus
Foto: Röd Varg

Blivande arrangörer

Open Stage är också en del av det arbete som Musik i Uppland bedriver där vi vill stötta ett betydelsefullt arrangörsled. Med projektet vill vi hitta musikintresserade ungdomar som kan vara en förlängning av det lokala arrangörsledet och inspirera länets yngre musikliv till att arrangera egna konsertevenemang.

Fyra ungdomar står på en scen och spelar piano, gitarr, trummor och bas
Bandet Remember December

Hur funkar det?

Open Stage kan se lite olika ut per tillfälle, men i regel förbokas en del av kvällens akter, medan en annan del lämnas tom för anmälan fram till en eller ett par veckor innan konsertkvällen. Band och artister från alla genrer är välkomna att söka och åldersgränsen för deltagare är 25 år. Arrangemangets storlek, längd och omfattning kan variera. Open Stage arrangeras alltid i samarbete med kommun och lokal kulturskola.


Open Stage | Hösten 2024

25 oktober – CIK i Knivsta
15 november – Kulturhuset Storbrunn i Östhammar
29 november – Kulturhuset Möbeln i Tierp

Information och anmälan till varje Open Stage meddelas senare.
Datum för vårens Open Stage meddelas senare.


Ett växande koncept

Den 1 december 2023 hade projektet premiär, då i samarbete med Tierps kommun. Det blev en fantastisk kväll med unga artister på scenen i Kulturhuset Möbeln. I publiken fanns även några arrangörer från olika delar av kommunen vilket har resulterat i en turné för två av initiativets akter.

I april 2024 genomfördes ytterligare en Open Stage på Fridegårdsgymnasiets café i Bålsta tillsammans med Håbo kommun och deras kulturskola. Programmet bestod av akter både från Imagine Uppland och kulturskolan. En mindre version av Open Stage genomfördes också på Tierps fritidsgård maj 2024.

Stort gensvar

Open Stage har hittills varit mycket uppskattat av deltagare och publik samt inspirerat andra organisationer, som exempelvis fritidsgårdar, att testa initiativet. Både arrangörer i länets bygdegårdar och kultursekreterare har visat ett stort intresse för projektet.

Information och kontakt

För att veta mer om projektet kontakta Musik i Upplands producent Magnus Båge, magnus.bage@musikiuppland.se eller tel. 070-617 19 20