Till innehåll på sidan
Barn & Ungdom

Imagine Sweden

Hem / Barn & Ungdom / Imagine Sweden

Välkommen till Imagine 2023

Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år! 2022 års upplaga av Imagine Sweden är avslutad och det blev storvinst för Uppland genom den skickliga duon Hampus och Ragna. Stort grattis! Nu siktar vi vidare mot Imagine Uppland 2023 och anmälan till kommande års tävling har öppnat!

Anmäl dig till Imagine 2023

Anmälan till Imagine har öppnat! Passa på att delta i Sveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år.
Sista anmälningsdag 15 januari.

Klicka här för att anmäla dig

Datum Imagine Uppland 2023

Music camp

Den 4-5 mars anordnas ett Music Camp (obligatorisk) för de som går vidare till Regionfinalen.
Ni kommer att få agera musikaliskt med Trio X och flera föreläsare coachar och berättar om sin erfarenhet inom musikens underbara värld.

Priser 2023

1:a pris Riksfinalen: Representera Uppland samt Stipendie på 15 000 kr
2:a pris Studiopriset: En heldag i inspelningsstudio samt presentkort på musikaffär 5000 kr
3:e pris Publikens Pris: 3000 kr presentkort i musikaffär
Övrigt pris: Spelning i P4 Uppland.
T-shirts och biobiljetter till alla deltagare!

Vad är Imagine?

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Huvudman för Imagine Sweden är Regional Musik i Sverige (RMS) och Musik i Uppland ansvarar för Imagine Uppland.

Musiktävlingen är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Tusse, Laleh, Malena Ernman, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Jurybedömd musiktävling

En väl sammansatt jury med olika erfarenheter och kompentens utser, utifrån tydliga kriterier, vinnaren i Uppland. Denne går vidare till  att delta i Imagine Sweden, Riksfestival. Men det slutar inte här, genom medlemskap i Jeunesses Musicales International JMI Imagine ingår tävlingen också i ett stort internationellt nätverk. Vinnaren i riksfestivalen får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Upplands bidrag vinnare i riks flera år i rad

I slutet av maj samlas deltagarna från olika delar av Sverige i Riksfinalen Imagine Sweden. Flera år har Upplands bidrag stått som vinnare i Riksfinalen Imagine Sweden! 2018 Ditryma, 2019 Trio Con Trast och 2022 Hampus och Ragna.

För mer information om tävlingen gå till Imagine Upplands webbplats imaginesweden.se/uppland

Så här gick det i regionfinalen 2022

Under hösten 2021 genomfördes en audition för dem som anmält sig till årets upplaga av Imagine Uppland. En jury var på plats och utifrån tydliga kriterier utsåg de som gick vidare till i regionfinalen i UKK den 3 april 2022. Till vinnare vid Regionfinalen utsågs Hampus & Ragna på piano, valthorn och sång.

Vinnare i riksfinalen Imagine Sweden

Hampus och Ragna representerade Uppland i Riksfinalen som gick av stapeln i Eskilstuna 12-15 maj, och ännu en gång tog de hem vinsten.

Hampus & Ragna, vinnare av Imagine Sweden 2022
Hampus & Ragna med vinnardiplomet
Foto: Stefan Lindgren

Juryns motivering löd:

Med en otrolig musikalisk kvalitet och ett kreativt låtskrivande med träffsäkra texter, blir vi fängslade från första ton. Det är originellt, tidlöst, svängigt och extremt skickligt. Ni har ett samspel utan dess like och det bara lyser om er. Helt enkelt svinbra.

Fina priser

Som förstapris fick Hampus och Ragna representera Sverige vid Imagine International Final i Bryssel i september där de tog hem andraplatsen. De blir även gästande artister vid Imagine Sweden Riksfinal 2023 och hela Imaginenätverket jobbar aktivt för att hitta speltillfällen och andra tänkbara samarbetsmöjligheter.

Övriga vinnare Imagine Uppland 2022

Andra pris – Musikstudiopris och presentkort
Klart Det Funkar

Publikens pris
Klart Det Funkar

P4 Upplands Radiopris
Cedralina

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 070-699 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post

Följ Imagine Uppland

Instagram https://www.instagram.com/imagineuppland

Facebook www.facebook.com/imagine.uppland

Mer om Imagine Sweden

Här kan du läsa mer om Imagine Sweden.