Imagine Sweden

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Det här är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Jurybedömd musiktävling

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Efter en resa med audition, deltävlingar och workshops så går vinnaren i Uppland vidare till  att delta i Imagine Sweden, Riksfestival. Men det slutar inte här. Imagine är en tävling som ingår i ett stort internationellt nätverk som heter ”Jeunesses Musicales International”. Vinnaren i riksfestivalen får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Tävlingar i Uppsala våren 2019

Delta i tävlingen

Anmäl dig här, länk till Imagine Sweden

 

Så gick det i det för Uppland 2018

Diatryma

Diatryma vinnare i Imagine Sweden 2018

Mellan den 9-12 maj var det Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla. 17 akter från hela landet gjorde upp i den nationella finalen och det var sju pristagare.

Första priset gick till Diatryma, som från länsfinalen i Uppsala även tog hem första priset i riksfinalen! Akten vinner, förutom äran, att representera Sverige på den Internationella Imaginefestivalen 2019 i Maastrich.

Motiveringen från juryn

Motivering lyder: ”Bländande karisma, professionalism och musikalisk skicklighet. Musiken är originell, detaljrik och energisk med oväntade uttryck. Kommunikation och scennärvaro på hög nivå. En genomtänkt show levereras från början till slut med stor passion och spelglädje. Sveriges fetaste och tyngsta riff-fest.”

 

Mer om Imagine Sweden

Här kan du läsa mer om Imagine Sweden länk till Imagine Sweden

Musik i Uppland är medlem i Jeunesses Musicales Sweden

Jeunesses Musicales Sverige är en del av Jeunesses Musicales International, som bland annat står bakom ungdomsverksamheter som World Youth Choir, World Youth Orchestra, ungdomslägren för världsmusik, Ethno samt festivalerna Imagine.

Klicka här för att läsa mer om Jeunesses Musicales Sverige.

 

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 0706-99 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post