Imagine Sweden

Så här gick det i regionfinalen 2020! 

  • Förstapris: Pythagora. Tilldelas ett pris med en studioinspelning Deluxe 3 dagars inspelning. Det här första priset ersätter att komma till Riksfinalen som skulle ha ägt rum i Gävle i maj men som ställs in.
  • Andrapris: Martinas Mixtape. Tilldelas ett presentkort på Uppsala Musikverkstad 7500 kr.
  • Istället för publiken-priset: TripleG. Tilldelas ett presentkort på Uppsala Musikverkstad 5000 kr.
  • P4 Uppland Radiopris: Emil & Sofia. Får en spelning på P4 Uppland.

Regionfinalen ägde rum utan publik i Stora salen på UKK söndagen den 29 mars. Fler kunde följa finalen via livesändning på Twitxh.tv. I salen närvarade deltagarna och juryn. Årets jury bestod av Kent Wennman, Ellinor Skagegård, Elias Hall, Ronnie Nyman och Säde Tatar samt från P4 Uppland David Hellgren.

De medverkande i finalen var

Elin Vilén
The True Orcus
Liten Gnu
Douglas G
Martinas MixtapePythagora
Check
Emil & Sofia
The Weald
Triple G

Artisterna Pearl och Jakob Grunditz kunde tyvärr inte delta.

Projektledare under Imagine Uppland 2020

Jimmy Bergwall & Gabbi Dluzewski
Imagine Sweden Uppland

Vad är Imagine?

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Det här är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Laleh, Malena Ernman, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Jurybedömd musiktävling

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Efter en resa med audition, deltävlingar och workshops så går vinnaren i Uppland vidare till  att delta i Imagine Sweden, Riksfestival. Men det slutar inte här. Imagine är en tävling som ingår i ett stort internationellt nätverk som heter ”Jeunesses Musicales International”. Vinnaren i riksfestivalen får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Imagine Uppland

Imagine Uppland består av

  • Uttagning
  • Två deltävlingar
  • Regionfinal

Upplands bidrag vinnare i riks flera år i rad

I slutet av maj samlas deltagarna från olika delar av Sverige i Riksfinalen Imagine Sweden. Två år i rad har Upplands bidrag stått som vinnare i Riksfinalen Imagnie Sweden! 2018 Ditryma och 2019 Trio Con Trast. Priset är att representera Sverige på den internationella Imaginefestivalen i Maastrich.

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 070-699 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post

Mer om Imagine SwedenLogga till Imagine Sweden

Här kan du läsa mer om Imagine Sweden länk till Imagine Sweden

Musik i Uppland är medlem i Jeunesses Musicales Sweden

Jeunesses Musicales Sverige är en del av Jeunesses Musicales International, som bland annat står bakom ungdomsverksamheter som World Youth Choir, World Youth Orchestra, ungdomslägren för världsmusik, Ethno samt festivalerna Imagine.

Klicka här för att läsa mer om Jeunesses Musicales Sverige.