Imagine Sweden

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Det här är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Trio con Trast

Trio con Trast, vinnare 2019

Jurybedömd musiktävling

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Efter en resa med audition, deltävlingar och workshops så går vinnaren i Uppland vidare till  att delta i Imagine Sweden, Riksfestival. Men det slutar inte här. Imagine är en tävling som ingår i ett stort internationellt nätverk som heter ”Jeunesses Musicales International”. Vinnaren i riksfestivalen får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Upplands bidrag vinnare i riks

I slutet av maj samlas ungdomar från olika delar av Sverige i Riksfinalen Imagine Sweden. Två år i rad har Upplands bidrag stått som vinnare! 2018 Ditryma och 2019 Trio Con Trast. Priset är att representera Sverige på den internationella Imaginefestivalen i Maastrich.

Imagine Uppland, 2020

Välkommen till Imagine, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år.

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Laleh, Malena Ernman, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Anmälan till Imagine Sweden 2020 är nu stängd. Nu återstår två stycken deltävlingar och en regionfinal för att få fram vinnaren i Imagine Uppland 2020.

Läs mer om Deltävling 1, lördag 8 februari kl 18

Läs mer om Deltävling 2, söndag 9 februari kl 18

Läs mer om Regionfinalen, lördag 29 mars kl 18

Mer om Imagine SwedenLogga till Imagine Sweden

Här kan du läsa mer om Imagine Sweden länk till Imagine Sweden

Musik i Uppland är medlem i Jeunesses Musicales Sweden

Jeunesses Musicales Sverige är en del av Jeunesses Musicales International, som bland annat står bakom ungdomsverksamheter som World Youth Choir, World Youth Orchestra, ungdomslägren för världsmusik, Ethno samt festivalerna Imagine.

Klicka här för att läsa mer om Jeunesses Musicales Sverige.

 

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 0706-99 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post