Imagine Uppland 2022 Anmälan öppen nu

Imagine Sweden

Anmälan till Imagine Sweden Uppland har öppet!

Välkommen till Imagine, Musiksveriges bredaste, roligaste och viktigaste mötesplats för unga musiker i åldern 13-21 år!

Oavsett musikstil eller inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att vara med på grymma workshops. Tusse, Laleh, Malena Ernman, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling. Gör det du också! Psst. Det är gratis att vara med!

Anmäl dig på Imagine Upplands hemsida
Sista anmälningsdag 17 januari.

KickOff festival

Imagine Uppland bjuder in till KickOff Festival i samband med att anmälningarna för säsongen 2022 drar igång. Det blir prisbelönt livemusik, textknåparworkshop med Henry Bowers, tävlingar med biobiljetter som pris och senare på kvällen öppen scen med möjlighet att spela.

  • Onsdag 17 nov kl 17-21, Ungdomens Hus

Affisch med foton på deltagarna på Imagine KickOff

På Ungdomens Hus uppträder TripleG, Baroña, Hampus Ljunggren, Pearl, Imagine Västmanlands Regionvinnare Darian. Och kanske även du själv!

Workshop Henry Bowers

Henry Bowers är en prisbelönt berest rappare och spoken word-poet. Han har uppträtt på poesifestivaler på de flesta kontinenter planeten har att erbjuda, gjort sig ett namn på battlerapscenen såväl nationellt som internationellt samt hållit i ett oräkneligt antal skrivarworkshops i skolor runt om i landet. Henrys workshops fokuserar mycket på ordvrängande och konstruerande av ordlekar samt avancerad rimteknik.

Öppen scen

För att vara med på Öppen scen krävs att du föranmäler dig.

Maila imagineuppland@gmail.com eller skriv upp er på listan i caféet på Ungdomens Hus.

Arrangör för kvällen

Musik i Uppland, Studieförbundet Bilda och Ungdomens Hus.

Så här gick det i regionfinalen 2021

Gruppen Triple G i Imagine Uppland

TripleG

Av de åtta artisterna i Regionfinalen den 28 mars var det Triple G som tog hem segern.

TripleG representerar Uppland och tävlar i Imagine Sweden Riksfinal, 14 & 15 maj 2021 i Jönköping. Samt en musikstudioinspelning Deluxe, 3 dagar i Musikstudio. Juryns motivering: Helgjutet intryck, stark, scenshow och färdig identitet. Här kan du läsa om hur Riksfinalen gick för TripleG.

Andra priset gick till Hampus Ljunggren, som får ett presentkort Uppsala Musikverkstad. Juryns motivering: Flinka fingrar, finurliga kompositioner och överraskar kraftfullt.

Tredje priset till Baroña, Istället för Publik-priset. Presentkort Uppsala Musikverkstad. Juryns motivering: Får det svåra att låta enkelt lekfulla kompositioner, snyggt sound.

Övriga priser

Wilma & Julia fick P4 UPPLANDS RADIOPRIS, Vinnaren får en spelning i P4 Uppland.

Årets finaljury

Kent Wennman (juryordförande), Hannah Sundkvist, Saga Hävermark, Emil Ingmar, Joel Gabrielsson (Bilda), David Hellgren, SR P4 Uppland

Deltagarna i 2021 regionfinal

  • Hampus Ljunggren
  • Gina Hannuksela
  • Emil & Sofia
  • Anton Ånell
  • Check
  • TripleG
  • Baroña
  • Wilma & Julia

Vad är Imagine?

Imagine Uppland-logga

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Huvudman för Imagine Sweden är Regional Musik i Sverige (RMS).

Musiktävlingen är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Laleh, Malena Ernman, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Jurybedömd musiktävling

En väl sammansatt jury med olika erfarenheter och kompentens utser, utifrån tydliga kriterier, vinnaren i Uppland. Denne går vidare till  att delta i Imagine Sweden, Riksfestival. Men det slutar inte här, genom medlemskap i Jeunesses Musicales International JMI Imagine ingår tävlingen också i ett stort internationellt nätverk. Vinnaren i riksfestivalen får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Upplands bidrag vinnare i riks flera år i rad

I slutet av maj samlas deltagarna från olika delar av Sverige i Riksfinalen Imagine Sweden. Två år i rad har Upplands bidrag stått som vinnare i Riksfinalen Imagnie Sweden! 2018 Ditryma och 2019 Trio Con Trast.

Följ Imagine Uppland

För mer information om tävlingen gå till Imagine Upplands webbplats imaginesweden.se/uppland

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 070-699 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post

Mer om Imagine Sweden

Här kan du läsa mer om Imagine Sweden länk till Imagine Sweden