Imagine Sweden

Så här gick det i regionfinalen 2021

Gruppen Triple G i Imagine Uppland

TripleG

Av de åtta artisterna i Regionfinalen den 28 mars var det Triple G som tog hem segern.

TripleG representerar Uppland och tävlar i Imagine Sweden Riksfinal, 14 & 15 maj 2021 i Jönköping. Samt en musikstudioinspelning Deluxe, 3 dagar i Musikstudio. Juryns motivering: Helgjutet intryck, stark, scenshow och färdig identitet. Här kan du läsa om hur Riksfinalen gick för TripleG.

Andra priset gick till Hampus Ljunggren, som får ett presentkort Uppsala Musikverkstad. Juryns motivering: Flinka fingrar, finurliga kompositioner och överraskar kraftfullt.

Tredje priset till Baroña, Istället för Publik-priset. Presentkort Uppsala Musikverkstad. Juryns motivering: Får det svåra att låta enkelt lekfulla kompositioner, snyggt sound.

Övriga priser

Wilma & Julia fick P4 UPPLANDS RADIOPRIS, Vinnaren får en spelning i P4 Uppland.

Årets finaljury

Kent Wennman (juryordförande), Hannah Sundkvist, Saga Hävermark, Emil Ingmar, Joel Gabrielsson (Bilda), David Hellgren, SR P4 Uppland

Deltagarna i 2021 regionfinal

  • Hampus Ljunggren
  • Gina Hannuksela
  • Emil & Sofia
  • Anton Ånell
  • Check
  • TripleG
  • Baroña
  • Wilma & Julia

Vad är Imagine?

Imagine Uppland-logga

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling för musicerande ungdomar mellan 13 och 21 år inom alla genrer. Huvudman för Imagine Sweden är Regional Musik i Sverige (RMS).

Musiktävlingen är ett tillfälle för ungdomar att framträda på en stor scen med professionell och kunnig scenpersonal och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper.

Oavsett nivå, genre och inriktning finns det något för alla. Allt från att för första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller låtskrivare. Laleh, Malena Ernman, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Jurybedömd musiktävling

En väl sammansatt jury med olika erfarenheter och kompentens utser, utifrån tydliga kriterier, vinnaren i Uppland. Denne går vidare till  att delta i Imagine Sweden, Riksfestival. Men det slutar inte här, genom medlemskap i Jeunesses Musicales International JMI Imagine ingår tävlingen också i ett stort internationellt nätverk. Vinnaren i riksfestivalen får tävla vidare i den internationella Imagine-festivalen.

Upplands bidrag vinnare i riks flera år i rad

I slutet av maj samlas deltagarna från olika delar av Sverige i Riksfinalen Imagine Sweden. Två år i rad har Upplands bidrag stått som vinnare i Riksfinalen Imagnie Sweden! 2018 Ditryma och 2019 Trio Con Trast.

Följ Imagine Uppland

För mer information om tävlingen gå till Imagine Upplands webbplats imaginesweden.se/uppland

Kontaktpersoner Imagine Uppland

Projektansvarig för Imagine Uppland:
Jimmy Bergwall, 070-699 99 08, e-post

Producent Musik i Uppland:
Katarina Bonander, tel. 018-17 19 37, e-post

Mer om Imagine Sweden

Här kan du läsa mer om Imagine Sweden länk till Imagine Sweden