Till innehåll på sidan
Konsert

Among Lynx 

Hem / Konserter / Among Lynx 

Among Lynx 

Söndag 26 november 19:00 | Österundagården, Österunda

Genreöverskridande rootrock på turné i länet.

Biljettpris förköp: 150 kr, till och med 18 år 100 kr. Biljettbokning och förköp via sms till Helena nr 073-078 65 72

Among Lynx är ett kaxigt band, tvärsäkra i sitt råa och tunga sound. Med en bakgrund i amerikanskt influerad bluesrock utmanar de gränsen mellan moderna och det traditionella. 

Genreöverskridande rootrock

Främst har de gjort sig ett namn genom sina livekonserter, oavsett om det varit för en rockälskande publik eller på roots-scenen har Among Lynx fått en genreöverskridande skara av fans genom åren.

“Once in a Blue Moon”

Det senaste och tredje albumet ”Once in a Blue Moon” släpptes i februari 2023. Det är deras mest dynamiska och mogna album hittills, som adderar en känsla av totalt fokus i bandets ljudbild. Melodierna klistrar sig fast och Among Lynx väver skickligt in modern pop i sin svängiga och säregna variant av rootrock, även om det finns en nyfunnen tyngd och allvar bakom låtarna.

Smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi & kraftfull sång

Bandet har sedan förra albumet ändrat laguppställningen med nye leadgitarristen Filip Karlström, Elin Tannerdal har tagit över basen och sångerskan Eva-Mi Ringqvist har axlat rollen som andragitarrist. Munspelaren Elin Öbergs stämma hörs även som lead på ett par av låtarna. De största signumen för bandet finns dock intakta – smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi samt kraftfull sång i soultappning.

Bandmedlemmar

Eva-Mi Ringqvist, sång/gitarr
Elin Öberg, munspelkör/
Jonas Skeppar el. Filip Karlström, leadgitarr/kör
Elin Tannerdal, elbas/kör
Amanda Savbrant, trummor

Mer om Among Lynx: https://amonglynx.com/

Lola Lula – Andra singeln från senaste albumet “Once in a Blue Moon”

Arrangör

Konserten arrangeras av Paddebo Kulturförening, Föreningen Österundagården och Studieförbundet vuxenskolan i samarbete med Enköpings kommun och Musik i Uppland.

Konserten ingår i “Kulturvecka för alla”: Du med LSS-beslut + medföljande får gratisbiljett, bokas genom Helena sms 073-078 65 72.

Mer information om konserten på plats

För frågor om konserten, kontakta arrangören: Helena Elvidotter, 073-078 65 72