Till innehåll på sidan
Anna Stadling
Konsert

Anna Stadling trio

Hem / Konserter / Anna Stadling trio

Anna Stadling trio

Fredag 24 januari 19:00 | Hargshamns Folket Hus

Anna Stadling trio sjunger Johnny Cash.

Förboka på tel. 070-380 28 80. Pris 150 kr, medlemmar 120 kr. Vid dörren 170 kr.

Anna Stadling trio sjunger Johnny Cash

Sångerskan och artisten Anna Stadling med vänner tar sig an Johnny Cash låtskatt i en bejublad konsert. 

Medverkande

Anna Stadling

Anna Stadling

Anna Stadling, sång, gitarr
Andreas Nordell, kontrabas
Pecka Hammarstedt, gitarr

En konsert med Cash-låtar och egen musik

Det har gått 20 år sedan Anna Stadling släppte sin första soloskiva, och sedan dess har denna fantastiska sångerska och artist släppt många fler, både solo och tillsammans med andra. Tillsammans med musikerna och vännerna Andreas Nordell och Pecka Hammarstedt tolkar Anna Stadling Johnny Cash-låtar, men ger även utrymme för egna låtar. År 2013 släpptes albumet Stadling/Cash och trion har turnerat runt om i Sverige vilket rönt mycket stor uppskattning.

Vi hittade en ingång till ett möte både mellan oss som musiker men också till låtarna som ingen av oss tidigare sett eller känt förrän nu. Det blev egentligen ett mycket mer speciellt projekt än vad jag trodde själv från början. – Anna Stadling

Lyssnat mycket på Johnny Cash

Johnny Cash

Johnny Cash

Det som drog igång projektet var Annas tonsättning av Johnny Cash text “When the little hand reaches”.
Jag satt i vårt vardagsrum en vårdag och spelade på en gammal predikantorgel min man fått av en släkting och plötsligt kom melodin till den enormt sorgliga texten om ensamhet. Om att vänta på någon som aldrig kommer. En ensamhet som förlamar och bryter ner. Melodin blev som en gammal hymn, en psalm i Johnny Cash’s anda. När Lasse spelade upp den för Johnnys gamle gitarrist Jerry Hensley, sa han: ”Det där skulle Johnny ha gillat.” Det kändes stort.

– Jag har lyssnat mycket på Johnny Cash genom åren men det har av någon anledning aldrig blivit så att jag sjungit hans material förut. Även om jag har rört mig i samma musikaliska sfär med låtar av Emmylou Harris, Lucinda Williams eller Steve Earle. …det är extra härligt att projektet blivit så väldigt varmt mottaget, ja ibland har recensionerna varit nästan overkligt positiva, säger Anna.

Johnny Cash

Johnny Cash (1932-2003) var en amerikansk sångare, låtskrivare, musiker, skådespelare och författare. Han är ett av de mest inflytelserika namnen inom countrygenren genom alla tider.

Arrangör

Arrangeras av Hargshamns Folkets Husförening och Östhammar kommun i samarbete med Musik i Uppland. Vid frågor kring konserten kontakta Karin Åhström, 070-380 28 80.

Lyssna till Ring of Fire med Anna Stadling trio