Kerstin Avemo & Rickard Söderberg

Datum:

Plats: Hargshamns Folkets Hus

Biljettinfo: Utsålt!

Kerstin Avemo, Rickard Söderberg och Johan Reis

Kerstin Avemo

Kerstin Avemo. Foto: Peter Knutson

Två firade och internationellt efterfrågade sångare och uppskattad pianist bjuder på ett program med opera- och musikalmusik. En konsertafton med energi och kärlek till de båda konstformerna!

Internationellt efterfrågad

Kerstin Avemo, firad svensk koloratursopran på de svenska och internationella operascenerna. Efter studier vid Operahögskolan i Stockholm har hon haft ett stort antal olika roller från operans fan­tastiska värld. I TV har Kerstin bland annat varit med vid Polarprisgalan 2016, och i Trettondagskonserten i SVT 2017, då tillsammans med Rickard Söderberg och som skådespelare i SVTs miniserie ”Den döende detektiven”. 2016 tilldelades hon H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus för sina framstående konst­närliga insatser som operasångerska.

Rickard Söderberg

Rickard Söderberg. Foto: Christian Andersson

Operastjärna och välkänd TV-profil

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har under åren gjort ett stort antal roller. Rickard är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i HBT-frågor, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folk-kära program såsom Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tid­ningen QX pris som årets HBT-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” i SVT. Under 2017 turnerade han också genom hela Sverige då Riksteatern satte upp föreställningen ”Gaytenor” i 40 orter.

Uppskattad pianist

Pianisten Johan Reis har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö. Han är en flitigt anlitad pianist och repetitör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har även arbetat inom andra genrer, med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck och Sonja Aldén.

Mer information om artisterna

Arrangör

Östhammars kommun och Hargshamns Folkets Husförening i samarbete med Musik i Uppland.

Biljetter

Entré 170 kr, medlemmar i Riksteatern eller i Folkets Hus 120 kr. Förköp 150 kr via telefon 070-380 28 80 eller Visit Roslagen.

Pausservering med rättigheter finns.

 

 

Tillbaka