Barbers violinkonsert

Ny chefdirigent leder Uppsala Kammarorkester och en ung talangfull solist!

Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Biljettinfo: Biljettsläpp i mitten av juni. 340 kr, 290 kr, 145 kr (inkl. serviceavgift)

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Rebecca Miller

Rebecca Miller

Rebecca Miller

Solist

Johan Dalene, violin

Program

Louise Farrenc: Uvertyr nr 2  Ess-dur
Samuel Barber: Violinkonsert
Franz Schubert: ”Stora” Symfoni i C-dur nr 9

Konsertintroduktion kl 18.20

 

Nya chefdirigenten Rebecca Miller startar upp säsongen

Johan Dalene

Johan Dalene

Uppsala Kammarorkesters nya chefdirigent Rebecca Miller startar upp säsongen 19/20! Det blir en uvertyr av Farrenc, hennes andra från 1834 och Barbers romantiska och dramatiska violinkonsert skriven hundra år senare.

Gästas av den unga och talangfulla violinisten Johan Dalene

I violinkonserten får vi höra den unga och talangfulla violinisten Johan Dalene som solist. Johan från Norrköping är en unik begåvning och trots sina unga år, endast 19, så har han hunnit ha stor framgång som violinist även internationellt. I mars 2019 vann han den prestigefyllda tävlingen ”Carl Nielsen International Competition”.

Säsongens öppningskonsert avslutas med Schuberts ”Stora” symfoni nr 9. Det blev Schuberts sista symfoni och det är en symfoni som har allt. Från drömsk stämning, via marscher, till en storslagen avslutning.

 

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.