Till innehåll på sidan
Tobias Feldmann, violinist
Konsert

Beethovens violinkonsert

Hem / Konserter / Beethovens violinkonsert

Beethovens violinkonsert

Torsdag 21 oktober 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Uppsala Kammarorkester spelar Beethoven och Grieg. Dirigent: Eivind Aadland Solist: Tobias Feldmann, violin

Biljettpriser: 340, 290, 145 kr (inkl. serviceavg.)

Uppsala Kammarorkester

Dirigent

Eivind Aadland

Eivind Aadland

Eivind Aadland

Solist

Tobias Feldmann, violin

Program

Beethoven: Violinkonsert D-dur op 61
PAUS
Edvard Grieg: Symfoni c-moll EG 119

Konsertlängd

Ca 2 timmar inkl. paus

Storartad violinkonsert och ungdomlig energi

Den norske dirigenten Eivind Aadland och den strålande violinisten Tobias Feldmann gör efterlängtat återbesök i Uppsala. Kvällen bjuder på violinkonsert av Beethoven och symfoni av Grieg. 

Bejublad violinist tillbaka i Uppsala

En av världens mest älskade och spelade violinkonserter är Beethovens storartade violinkonsert, Uppsala Kammarorkester framför den tillsammans med den tyska violinisten Tobias Feldmann. Feldmanns karriär tog fart 2014 med framgångar i flera internationella tävlingar och han har gjort sig känd för sin strålande virtuositet, scennärvaro och känslomässiga djup. 2017 besökte Tobias Feldmann Uppsala och  Kammarorkestern och gjorde då ett bejublat framförande av Sibelius violinkonsert.

Greigsymfoni leds av Eivind Aadland

Dirigenten Eivind Aadland gör också ett efterlängtat återbesök hos Uppsala Kammarorkester och han presenterar en sällan spelad symfoni av landsmannen, Norges nationalromantiker Edvard Grieg.

Symfonin i c-moll kom till av en tjugoårig Grieg och har en ungdomlig energi, elegans och musikalitet. Den framfördes endast styckvis under åren 1864-67, Grieg själv som var mycket självkritisk, skrev till slut på manuskriptet ”får aldrig uppföras”. Efter en livlig debatt fick ändå symfonin återfödas och framföras i sin helhet 1980.

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Biljettköp

Från 1 oktober är biljettkassan i Uppsala Konsert & Kongress öppen tisdag-fredag 10.00-14.00, samt 1,5 timme innan konsertstart. Biljetter till konserten köps via Tickster.se eller i biljettkassan.

Tillfälliga köpvillkor

Tillfälliga köpvillkor gäller året ut. Vi vill att du stannar hemma om du känner dig sjuk och återlöser då din biljett. Kontakta Uppsala Konsert & Kongress.

Kontakta UKK vid biljettfrågor

Vid frågor kring biljetter, kontakta biljettkassan på Uppsala Konsert & Kongress, telefontid mån-fre 11.00-14.00
Tel. 018-727 90 00
Mejl biljettkassa@ukk.se

Servering

Från 1 oktober håller bar och pausservering öppet i samband med evenemang och öppnar oftast en timme innan konsertstart.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf , Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad serie konserter, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.