Till innehåll på sidan
Uppsala Kammarorkester
Konsert

Beethovens balettmusik – Inställd

Hem / Konserter / Beethovens balettmusik – Inställd

Beethovens balettmusik – Inställd

Torsdag 26 november 19:00 | Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen

Konserten är inställd med anledning av Covid-19

Konserten är inställd med anledning restriktionerna till följd av Covid-19

 

Uppsala Kammarorkester

Logga Beethoven 2020

Dirigent

Rebecca Miller

Program

Britta Byström: Persuasion
Joseph Martin Kraus: Sinfonia i ciss-moll
Ludwig van Beethoven: Svit ur Prometheus

Beräknad konsertlängd

Ca 2 tim.

Avslutning på Beethoven-året 2020

Rebecca Miller, chefdirigent

Chefdirigent Rebecca Miller avslutar med Byström, Kraus och Beethoven

Persuasion av Britta Byström öppnar konsertkvällen. Persuasion skrevs för Svenska Dirigentpriset 2004. Kort och händelserik musik där ”… dirigenten försöker övertala en orkester om sin egen förträfflighet”. Persuasion har blivit ett omtyckt verk och har hittills spelats ett trettiotal gånger och som fått ett eget internationella liv.

Joseph Martin Kraus

Joseph Martin Kraus Sinfonia i ciss-moll kom till 1781-82. Tre år innan hade han flyttat från Tyskland till Sverige och blivit ledamot av Kungl. Musikaliska akademien, 1781 utsågs han också till andra kapellmästare vid Kungl. Svenska operan. Kraus är den mest framstående gustavianska musikpersonligheten och svarade för betydande verk inom opera, orkestermusik och kammarmusik.

Beethovens enda balett

Som en del av Beethovenåret 2020 rundas denna konsert av med en svit ur Beethovens enda balett Prometheus. Den uruppfördes 1801 och handlingen kretsar kring Prometheus som ska ha stulit elden från gudarna för att ge den till människorna. Tilltaget bestraffades hårt av Olympens gudar.

Rebecca Miller, chefdirigent

Återigen får Uppsala Kammarorkester möta chefdirigent Rebecca Miller på pulten! Rebecca Miller har hyllats för sitt energifyllda och övertygande orkesterarbete, samt för sin fantastiska förmåga att kommunicera med konsertpubliken. Rebecca började sin musiker­bana med pianostudier i hemlandet USA, därefter följde studier i dirigering i både USA och sedermera i England, där hon numera är bosatt. Hon har dirigerat en lång rad orkestrar såsom BBC National Orchestra of Wales, Orchestra of the Age of Enlightenment, London Philharmonic Orchestra, New Haven Symphony Orchestra, Reno Philharmonic, BBC Proms. Rebecca Miller är idag också chefdirigent för Bishop’s Stortford Sinfonia och första gästdirigent för Southbank Sinfonia. Hon är också ledare för orkestrarna vid Royal Holloway University i London, där hon byggt upp orkesterprogrammet till nya nivåer.

Konsertbesöket i Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress säkerställer ditt besök. Endast 50 st platser tillåts i salen och platserna för dessa har säkra avstånd. Det finns avståndsmarkeringar på golvet där det kan bli köer. UKK har också utökat städrutinerna i alla utrymmen och är extra noga med kontaktytor.

Pausen

Huset öppnar kl 18.00 och dörrarna in till salen öppnas kl 18.30. I pausen kommer barerna att ha öppet där du kan köpa lättare förtäring. Här kan du med fördel göra en beställning i förväg då du anländer till huset. Så kom gärna i god tid.

Vid minsta symtom på förkylning/sjukdom så stanna hemma. Kontakta biljettkassan så snart du vet att du inte har möjlighet att gå på konserten och du får pengarna tillbaka.

Lämna återbud här

Uppsala Konsert & Kongress tel. 018- 727 90 00, öppettider tisdag – lördag 11-14.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.
Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.