Till innehåll på sidan
Konsert

Inställd – Bird on the wire – Hyllning till Leonard Cohen

Hem / Konserter / Inställd – Bird on the wire – Hyllning till Leonard Cohen

Inställd – Bird on the wire – Hyllning till Leonard Cohen

Lördag 15 januari 16:00 | Kulturhuset Möbeln, Humlsesalen, Tierp

Låtar och dikter ur Cohens långa karriär.

-

Hyllad konsert med Cohens musik på nytt sätt

Konserten i Tierp är inställd. Se kalendariet för konserter i turnén i andra delar av länet. 

I ”Bird on the wire” får publiken träda in i Leonard Cohens värld. En värld med mycket mystik, romantik, humor och nostalgi!

Det här är Cohen på ett nytt sätt. Utgångspunkt är att framföra hans musik utifrån de egna musikaliska grunderna och genom att sammanväva musiken med uppläsning av Cohens dikter, får konserten en suggestiv och dramatisk känsla.

Publikrekord i Stockholm

”Bird on the wire” spelades 2016 på Stockholms stadsteater för utsålda hus. Intresset verkade omättligt och när trion gästade Parkteatern i Stockholm slogs publikrekord.
”Väldigt många har en relation till hans musik och texter och det gäller inte bara de som var med vid tiden för hans genombrott på 60-talet. Han hade ju en lång karriär och var så mångsidig i sitt uttryck.” säger Matilda Bådagård som är initiativtagare till produktionen.

Leonard Cohen

När Leonard Cohen gick ur tiden hösten 2016 var det många som sörjde. Cohen var författare, poet, låtskrivare och estradör och musiken han skrev rör sig genom ett otal genrer. Hans karriär sträckte sig över 60 år och låtar som Hallelujah, Take this waltz och Bird on the wire har älskats av flera generationer. Varje gång man lyssnar till en av Cohens sånger eller läser något ur hans diktsamlingar kan man hitta nya lager som man inte upptäckt tidigare. Bakom den vackra poesin hittar man ofta referenser till historiska händelser eller till bibeln, livsfilosofiska grubblerier och en stor portion svart humor.

Från innerligt till akustiskt till sväng och stök

Välkommen till denna händelserik konsert med många instrumentbyten, stämsång och musikaliska utflykter. Arrangemangen går från det innerligt akustiska till sväng och stök och vi får höra låtar från hela hans långa karriär.

Smakprov ur konserten

Medverkande

Matilda Bådagård, sång, piano, slagverk, fiol, Sara Niklasson, sång, gitarr, fiol, mandolin, bas, Jesper Andersson, sång, gitarr, bas, trummor.

Arrangör/information

Arrangeras av Tierps kommun. Vid frågor kring konserten kontakta Martyna Olszowska, 070-086 88 06